Çavuşoğlu'ndan Ermenistan'a: Aklını başına topla!

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışma hakkında açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'a "Aklını başına topla" uyarısı ile "Tüm imkânlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız" hatırlatmasında bulundu.

GÜNDEM 13.07.2020, 12:27 13.07.2020, 15:49
Çavuşoğlu'ndan Ermenistan'a: Aklını başına topla!

Ermeni ordusunun Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz bölgesinde Azerbaycan askerî mevzilerine top atışı düzenleyerek başlattığı çatışmalara ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ermenistan aklını başına toplasın." uyarısında bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin tüm imkânlarıyla Azerbaycan'ın yanında olduğunu hatırlattı.

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışma

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, dün öğle saatlerinden sonra sınırın Tovuz bölgesinde başlayan çatışmanın Ermenistan ordusunun Azerbaycan askerî mevzilerine top atışı düzenlemesiyle başladığını duyurmuştu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, gece saatlerinde de devam eden çatışmalarda Ermenistan ordusundan çok sayıda can kaybı ve yaralının olduğunu, Azerî ordusundan ise biri üsteğmen 4 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını bildirmişti.

Durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğunun altını çizen Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun can kayıplarını gizlediğine dikkat çekmişti.

Ayasofya eleştirilerine de sert tepki gösterdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ayasofya Camisi kararı ile ilgili olarak Türkiye'ye yöneltilen eleştirilere de sert bir şekilde karşılık vererek, Türkiye’nin egemenlik hakkına müdahale şeklindeki yorumları şiddetle reddettiklerini söyledi.

Yorumlar (0)