Çavuşoğlu: Kınamak yetmiyor, ümmet adım atmamızı bekliyor

Suudi Arabistan'a yaptığı ziyareti tamamlayan Çavuşoğlu, İsrail'in saldırıları karşısında gerekli temasları diğer ülkelerle derhal başlattıklarını dile getirdi.

GÜNDEM 11.05.2021, 23:20
Çavuşoğlu: Kınamak yetmiyor, ümmet adım atmamızı bekliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaret ve gündeme ilişkin olarak Riyad'da açıklamalarda bulundu.

"Diğer ülkelerle de temas halindeyiz"

Suudi Arabistan ziyareti ile ilgili olarak "Oldukça açık ve samimi bir toplantı yaptık. Diyaloğumuzu sürdürme kararı aldık." diyen Bakan Çavuşoğlu, İsrail'in saldırıları karşısında gerekli temasları diğer ülkelerle ivedilikle başlattıklarını kaydetti.

"Kınamak yetmez..."

"Hep bu şekilde kınıyoruz fakat ümmet adım atmamızı bekliyor." diyen Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"İsrail'in bu zulmü karşısında sessiz duramazdık. Gerekli olan temaslarımızı derhal başlattık. Filistin Dışişleri ile devamlı olarak temas halindeyiz. Güçlü bir içimde kınamak yetmiyor. Önlemler de almamız lazım.

"Sivilleri korumalıyız"

Yalnızca büyükelçiler seviyesinde değil, siyasi seviyede de ele alınması gerektiğini defalarca kez söyledik. Filistinlilerin haklarını korumamız gerekiyor. Fakat özellikle Filistinli sivillerin korunması hususu da masaya yatırıldı.

"BM'de karar çıkartmayı umuyoruz"

Olağanüstü toplanacak olan BM (Birleşmiş Milletler) Genel Kurulu'nda inşallah bu yönde bir karar çıkartacağız. Bayramın ardından İİT (İslam İşbirliği Teşkilatı) Dışişleri Bakanları Toplantısı gerçekleştireceğiz. Filistinli dostlarımızın haklarını korumak için çalışmalarımıza sürdüreceğiz."





Yorumlar (0)