İsrail sivil polisi de devrede: Filistinli gençlere saldırı

İsrail güvenlik güçleri, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da ses bombaları ile Filistinli gençlere saldırıda bulundu. Filistinli gençler ise havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.

DÜNYA 11.05.2021, 23:50 12.05.2021, 17:55
İsrail sivil polisi de devrede: Filistinli gençlere saldırı

Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Harem-i Şerif’te kılınan yatsı ve teravih namazlarının akabinde Filistinli gençler, Kubbetu’s Sahra ile Kıble Mescidi arasında toplandı.

İsrail kolluk güçleri, slogan ve tekbir atan gençlere bir süre sonra ses bombaları ile müdahalede bulundu.

Filistinli gençler ise havai fişek taşlarla karşılık verdi.

İsrail güvenlik güçleri, Harem-i Şerif’in avlusunda Filistinli gençleri kovaladı.

Şam Kapısı'nda müdahale

Diğer yandan, İsrail kolluk güçleri Mescid-i Aksa’nın de içinde yer aldığı Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı’nda da Filistinli gençlere müdahalede bulundu.

İsrail polisi, teravih namazının ardından Şam Kapısı’nda bir araya gelen gençlere toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ile tazyikli pis sus sıktı ve ses bombaları attı.

Yine aynı bölgede bulunan ve 'Mustaribin' olarak bilinen İsrail sivil kıyafetli özel polisler de Filistinli bir genci gözaltına aldı.

Mescid-i Aksa’da gerilim sürüyor. 

Filistin Kızılayı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, İsrail kolluk güçlerinin Mescid-i Aksa’da meydana gelen olaylarda yaralananlara müdahale etmek için giden sağlık ekiplerine müsaade etmediği kaydedildi. 









Yorumlar (0)