Çavuşoğlu, Cidde'de mevkidaşlarıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malezya Dışişleri Bakanı Dato Saifuddin Abdullah ve Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Nassif Hitti ile ikili ve heyetler arası görüşme yaptı.

GÜNDEM 03.02.2020, 16:12
Çavuşoğlu, Cidde'de mevkidaşlarıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dışişleri bakanları düzeyinde "Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi" toplantısı çerçevesinde gittiği Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde Malezya Dışişleri Bakanı Dato Saifuddin Abdullah ve Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Nassif Hitti ile görüştü.

Dışişleri bakanları düzeyindeki İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısı nedeniyle Türkiye adına Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı mevkidaşlarıyla ikili ve heyetlerarası görüşmeler yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu kapsamda, Malezya Dışişleri Bakanı Dato Saifuddin Abdullah ve Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Nassif Hitti ile buluştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin "Yüzyılın Anlaşması" ismi verilen 80 sayfalık sözde barış planına yönelik İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) tutumunun yanı sıra Filistin meselesinin de ele alındığı toplantıyı Twitter hesabından değerlendirdi. Mevlüt Çavuşoğlu, "İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına katıldık. Gerçekte bir satış belgesi olan bu planı İslam alemi olarak hep birlikte reddettik. Filistin'den vazgeçeni Allah da ümmet de affetmez." paylaşımında bulundu.

Yorumlar (0)