Çavuşoğlu: Bize cephe alıp teröristleri destekliyorsunuz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye iftira atan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu susturdu. Bakan Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye'ye cephe açıp teröristlere destek verdiğini söyledi. 

GÜNDEM 02.12.2020, 12:30 02.12.2020, 12:35
Çavuşoğlu: Bize cephe alıp teröristleri destekliyorsunuz!

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Dışişleri Bakanları Toplantısı, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlendi. Söz konusu toplantıya Donald Trump hükümeti adına son defa Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo katılım gösterdi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye'ye iftira üstüne iftira attı.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) gelecek 10 senede nasıl daha fazla güç kazanabileceğinin değerlendirildiği toplantıda Pompeo, sinirlerin gerilmesine neden oldu.

Pompeo: Türkiye, provokatif hamlelerde bulunuyor

Türkiye'nin Libya, Dağlık Karabağ, Doğu Akdeniz ve Suriye'de provokatif hamlelerde bulunduğunu ileri süren Pompeo, Türkiye'nin Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) prensiplerine aykırı davrandığını ve örgüte zarar verdiğini iddia etti. 

Pompeo, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerini satın almasını "Rusya'ya verilmiş bir armağan" olarak nitelendirdi. 

Çavuşoğlu: Türkiye karşıtı cephe oluşturdunuz!

Bunun üzerine Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Pompeo'ya okkalı bir yanıt geldi. Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Avrupalı müttefiklerine telefon açtığını ve söz konusu ülkeleri Türkiye karşıtı bir cephede bir araya getirdiğini söyledi.

"Patriot'ları satmadınız"

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) bölgesel ihtilaflarda Yunanistan'a destek verdiğini aktaran Çavuşoğlu, söz konusu ülkenin Türkiye'ye Patriot hava savunma sistemlerini satmadığını da ifade etti.

"Teröristlere destek verdiniz"

Çavuşoğlu, Türkiye'nin DEAŞ terör örgütü ile mücadele ettiği süreçte Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Suriye'de bulunan teröristlere destek verdiğini, ayrıca yine Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Fransa'yla birleşerek Dağlık Karabağ Savaşı'nda Ermenistan'ı desteklediğini ve çatışmaları daha vahim bir hale getirdiğini söyledi.  

Üst düzey yetkililer, Pompeo'nun, Ocak ayında başa geçecek olan Joe Biden yönetimini zor durumda bırakmak için gerilimi artırdığını iddia ediyor.

Yorumlar (0)