Bursa'da kara propaganda operasyonu

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sosyal medya üzerinden bölücü terör örgütü PKK/YPG propagandası yürüttükleri belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Tüm adreslere aynı anda baskın yapan ekipler, 6 kişiyi yakaladı.

GÜNDEM 15.10.2019, 14:12
Bursa'da kara propaganda operasyonu

Kara propaganda faaliyeti yürütenlere yönelik operasyon Bursa'nın Nilüfer, Osmangazi, İnegöl ve Yıldırım ilçelerinde eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma ekipleri, "Ülkenin Suriye ile sınırı olan güney sınırında kurulmak istenen terör oluşumlarını yok etmek ve kaos ortamını yok ederek barış ve huzuru sağlamak" için sürdürülen Barış Pınarı Harekâtı’nı manipüle etmek amacıyla sosyal medya hesapları üzerinden bölücü terör örgütü PKK/KCK/YPG propagandası yapan ve terör örgütünü övücü, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme amaçlı propaganda yapan kişileri belirledi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, söz konusu kişilerin Nilüfer, Osmangazi, İnegöl ve Yıldırım ilçelerindeki evlerini tespit ederek tüm adreslere aynı anda baskın gerçekleştirdi.

Propaganda operasyonunda S.B., M.Ş.Ç., Ö.K, E.Ç. H.Ş., S.Y., isimli 6 zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler ilk işlemleri için jandarmaya götürüldü.

Yorumlar (0)