Burhan Kuzu son yolculuğuna uğurlandı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle vefat eden Eski Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, bugün son yolculuğuna uğurlandı. 

GÜNDEM 02.11.2020, 13:25
Burhan Kuzu son yolculuğuna uğurlandı!

Eski Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 1 Kasım günü saat 04.00'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle vefat etmişti. 

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) 22'nci dönem, 23'üncü dönem ve 24'üncü dönem milletvekilliği yapan Burhan Kuzu, bugün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

Burhan Kuzu'nun naaşının Fatih Camii'ne getirildiği ve söz konusu cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılım gösterdiği görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, her nefsin bir gün ölümü tadacağını ifade etti.

Erdoğan, bunun yalnızca Burhan Kuzu için değil, cenaze töreninde saf tutan tüm Müslümanlar için geçerli olduğunu belirterek, ölümün nerede, ne zaman ve ne şekilde geleceğinin asla belli olmadığını söyledi.

İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremi hatırlatan Erdoğan, yaklaşık 80 kişinin hayatını kaybettiğini, 1.000'e yakın kişinin de yaralandığını belirtti.

Erdoğan, İzmir'de yaşayanların böyle bir deprem yaşanacağını belki de hiç düşünmediklerini ancak ölümün o anda geldiğini ve yakaladığını kaydetti. 

Burhan Kuzu'nun nüktedan olduğunu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yaptığını belirten Erdoğan, söz konusu siyaset adamının her zaman yetiştirdiği öğrencilerle gurur duyduğunu anlattı. Erdoğan, kendisinin de Burhan Kuzu ile övündüğünü ifade etti.

Burhan Kuzu'nun Cumhurbaşkanı Fahri Başdanışmanı olarak görev yaptığını hatırlatan Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde hayatını kaybeden siyaset adamına Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine de başsağlığı diledi. 

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi ve başkan olarak görev yapan Burhan Kuzu, 2001 senesinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kurucu mensubu olarak siyasi kariyerine adım atmıştı. 

Burhan Kuzu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AK Parti) üç dönem milletvekilliği yapmış, aynı zamanda Anayasa Komisyonu'nun başkanlığını yürütmüş ve Cumhurbaşkanı Fahri Başdanışmanı olarak görev yapmıştı. 

Yorumlar (0)