Bu tavuk, ördek yavrularına annelik yapıyor!

Osmaniye’de kuluçkaya yatan tavuk, ördek yavrularına annelik yapıyor. Yüzen ördekleri gören anne tavuğun, içgüdüsel olarak yavruları suyun içerisinden çıkarma çabası tebessüm ettirdi. 

GÜNDEM 09.06.2022, 14:50 12.06.2022, 10:01
Bu tavuk, ördek yavrularına annelik yapıyor!

Osmaniye merkez Gebeli Mahallesi’nde ikamet eden 8 yaşındaki Eymen Güzel, evlerinin bahçesindeki ördeklerin yumurtalarını biriktirdi. 

Tavuk, yavrularını yanından ayırmıyor

Kuluçkaya yatma zamanı gelen tavuğu, ördek yumurtalarına kuluçkaya yatıran Eymen, tavuğun 4 ördek yavrusu çıkardığını fark etti. Ördek yavrularını sahiplenen tavuk, bir an olsun yavrularını yanından ayırmazken annelik içgüdüsüyle, gelecek tehditlere de karşı koyuyor. Suda yüzmeyi seven ördek yavruları, evin bahçesinden akan suda içgüdüsel olarak yüzüyor. Ördek yavrularının yüzdüğünü fark eden anne tavuk, yaşadığı şaşkınlıktan sonra ördekleri suyun içerisinden çıkarmaya çalışıyor. Tavuğun ördek yavrularını çıkarma gayreti tebessüm ettirirken, renkli görüntüler ortaya çıktı. 

Kuluçkaya yatan tavuğun altına ördek yumurtalarını koyduğunu belirten Eymen Güzel, “Ördeklerin yumurta yapmasını önce bekledim. Ördekler yumurtladıktan sonra onları topladım. Bir tavuğun da kuluçkaya yatma çabasını görünce de ördek yumurtaları ile tavuğun yumurtalarının yerini değiştirdim. Ardından tavuk ördek yumurtalarına yattı, ördek yavruları da oradan çıktı” sözlerini kullandı. 

"Annelik yapması hoşumuza gitti"

Tavuğun ördek yavrularına annelik yapmasının çok hoş olduğunu söyleyen baba Necati Güzel, “Eymen hayvanlara meraklı, bu yalnızca tavuk ve ördekle değil de köpek v kedi gibi hayvanlara da meraklı bir çocuk. Eymen, ördeklerin yumurtasını ördekleri çoğaltmak için topladı ardından tavuğun altına koydu. Tavuk da ördek yumurtalarından yavru çıkardı. Ardından garip bir biçimde tavuk, yavrulara bakmaya başladı. Bu da hoşumuza gitti. Bahçede suyu akıttığımızda ördekler suya koştu” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)