DSP lideri Aksakal: Zelenski'ye cesaret veriyorlar!

Düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, ABD'yi eleştirdi. Aksakal, "Ukrayna lideri Zelenski'yi cesaretlendiriyorlar. Ukrayna'yı yeni bir silah satış pazarı olarak görüyorlar." dedi.

SİYASET 09.06.2022, 14:42 09.06.2022, 15:37 Hakan Öksüz
DSP lideri Aksakal: Zelenski'ye cesaret veriyorlar!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Dünyanın oldukça zorlu bir dönemden geçtiğini belirten Aksakal, Türkiye'nin de doğal olarak bu şartlardan etkilendiğini söyledi.

"Silah göndererek Ukrayna liderini cesaretlendiriyorlar"

Konuşmasına, Ukrayna'daki savaşla ilgili görüşlerini aktararak başlayan Aksakal, "ABD'nin 20 yıl önce kurguladığı 'Büyük Ortadoğu Projesi', Rusya'nın da yardımıyla hayata geçiriliyor. Rusya, Ukrayna'ya diz çöktürmek için savaş başlattı. ABD ise Ukrayna'ya silah göndererek savaşı kızıştırıyor. Verdikleri silahlar ve yaptıkları ekonomik yardım, Ukrayna lideri Zelenski'yi cesaretlendiriyor. Batılı ülkeler, Ukrayna'yı yeni bir silah satış pazarı olarak görüyor." dedi.

"Komşu, küresel emperyalizmin çıkarlarına hizmet ediyor"

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye'nin aleyhindeki faaliyetlerini sürdüren Yunanistan'a da sert çıktı. Yunanistan'ın ENOSIS hayallerinin sona ermediğine değinen Aksakal, "Doğu Akdeniz'deki faaliyetleriyle küresel emperyalizmin ekmeğine yağ sürüyorlar. Bu tavır, işleri zorlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz. Dolduruşa gelmesinler." değerlendirmelerinde bulundu. 

Yunanistan'da kurulan ABD üsleri

Batılı ülkelerin sürekli olarak adaletten ve hukuktan sürekli söz ettiğini kaydeden Aksakal, "Ne var ki bu değerleri kendileri dikkate almıyor. Söz konusu kendi çıkarları olunca, bahsettikleri bütün değerleri görmezden geliyorlar. Şimdi ABD, Yunanistan'a 9 askeri üs kurdu. 'Bunları Rusya'ya karşı kurduk.' diyorlar. Bu üslerin Rusya için kurulduğuna ilişkin söylemlere sadece gülüyoruz." ifadelerini kullandı.

Hem iktidarı hem muhalafeti eleştirdi

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, konuşmasındaki ülke içindeki gündeme ilişkin değerlendirmeler de yaptı. İktidar ve muhalefetin kavgalıymış gibi göründüğünü ancak durumun oldukça farklı olduğunu söyleyen Aksakal, "Birisi genel iktidarı aldı, diğeri yerel iktidarı. Fiili olarak iki taraf da iktidar sahibi. Bu iki iktidar odağının neden olduğu manzara; zam, zulüm ve işkenceden ibaret." dedi.

Yorumlar (0)