Bombacılarla irtibatı olan kişi yakalandı

Başkentte tekel bayisine yönelik bombalı terör saldırısı düzenleyenlerle irtibatlı olduğu tespit edilen şüpheli Bursa'da yakalandı.

GÜNDEM 11.12.2019, 11:03 11.12.2019, 11:20
Bombacılarla irtibatı olan kişi yakalandı

Başkent Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde 29 Ekim'de tekel bayisine DEAŞ terör örgütü üyeleri tarafından EYP (el yapımı patlayıcı) ile düzenlenen saldırıya ilişkin, şüphelilerle irtibatlı olduğu belirlenen bir kişi Bursa'da yakalanarak gözaltına alındı.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbari çalışmalar sonucu, terör saldırısı şüphelileriyle irtibatlı olduğu tespit edilen Suriye uyruklu E.K'nin yakalanmasına yönelik operasyon başlattı.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde şafak vaktinde gerçekleştirilen operasyonda yakalanan E.K'nin jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Tekel bayisinde bomba patlatmışlardı

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Yakacık Mahallesi'nde bir tekel bayisine 29 Ekim'de EYP (el yapımı patlayıcı) ile saldırı düzenlenmişti. İçinde uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı (EYP) bulunan çantayı tekel bayisine, maske takan ve topallayarak hasta taklidi yapan A.B'nin bıraktığı, yaklaşık 30 metre uzaklaştıktan sonra da infilak ettirdiği tespit edilmişti.

DEAŞ terör örgütünün üyesi oldukları belirlenen zanlılar A.B. ile M.S, M.Ş. ve Z.S, aynı ilçedeki bir hücre evinde yakalanmıştı. Daha sonra Ankara'da iki, Hatay, Adana ve Bursa'da birer zanlı daha gözaltına alınmıştı. Zanlılardan A.B'nin de aralarında olduğu 5'i tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)