Boğaziçi Köprüsü'nden yeni görüntüler

FETÖ'nün alçak darbe girişimine ilişkin bir görüntü daha ortaya çıktı. Köprüde 34 kişiyi şehit eden darbeci askerlerin teslim olma ve halktan kaçma anı...

GÜNDEM 15.07.2019, 11:32 15.07.2019, 13:24

FETÖ'nün alçak darbe girişimine ilişkin bir görüntü daha ortaya çıktı. İşte, köprüde 34 kişinin şehit, 318 kişinin gazi olmasına sebep olan darbeci askerlerin bir kısmının teslim olma, bir kısmının halktan kaçma anı...

Anadolu Ajansı (AA), 15 Temmuz ihanet gecesi, o tarihteki adıyla Boğaziçi Köprüsü'nde (şimdiki adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü) yaşananların kaydedildiği güvenlik kamerası görüntülerine ulaştı.

Anadolu Ajansı'nın 15 Temmuz alçak darbe girişimi gecesine ait ulaştığı yeni görüntülerde, darbe girişiminin seyrinin kendi aleyhlerine değiştirmesinin ardından darbeci alçak askerlerin bir bölümünün teslim olma, bir bölümünün de direnişe katılan halktan kaçma anları saniye saniye göze çarpıyor.

İhanet gecesi 15 Temmuz'a ait görüntüler, darbeci askerlerin köprüye geldikleri saat 21.52'den, teslim oldukları saat 06.15'e kadar geçen 8 saat 23 dakikalık sürede yaşananları tüm netliğiyle gözler önüne seriyor.

Hain darbeci askerlerin kaçış anı

15 Temmuz darbe girişiminin seyrinin darbeçi alçaklar aleyhine değişmesinin ardından, Boğaziçi Köprüsünü kapatan askerler önce silahlarını indiriyor.

Omzuna Türk bayrağını asan bir vatandaş koşarak askerlerin yanına doğru koşuyor. Vatandaşların yanında yer alan polisin de bu süreçte temkinli davrandığı görülüyor.

Boğaziçi Köprüsü üstündeki direnişte omuz omuza direnen vatandaşlar, yine birbirlerinden aldıkları kuvvetle askerlere doğru hızla ilerliyor.

Askeri araçları kendilerine siper eden ve vatandaşların üzerlerine doğru gelmesinden korkan askerler, toplu halde bir anda kaçmaya başlıyor.

Zincirlikuyu istikametine doğru kaçan askerlerin peşinden kalabalık bir vatandaş grubu koşuyor. 

Boğaziçi Köprüsüne çok sayıda ambulans ile TOMA sevk ediliyor.

Yorumlar (0)