15 Temmuz'dan yeni görüntüler ortaya çıktı

Hain terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz alçak işgal girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde yaşananlara dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

GÜNDEM 10.07.2019, 12:45 10.07.2019, 17:01

İlk kez ortaya çıkan görüntülerde, FETÖ'cü askerlerin, Boğaziçi Köprüsü'nü saat 21.52'de tek yönlü kapatmasıyla başlattıkları darbe girişimi sırasında, Türk bayrağı taşıyan vatandaşlara gözlerini kırpmadan ateş açtıkları görülüyor.

15 Temmuz'a ait ilk kez ortaya çıkan görüntüler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) alçak ihanet girişimine karşı halkın şanlı direnişini gözler önüne seriyor. 

Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan 15 Temmuz gecesine ait görüntüler, darbeci askerlerin köprüye geldikleri saat 21.52'den, teslim oldukları saat 06.15'e kadar geçen 8 saat 23 dakikalık sürede yaşananları, net bir şekilde ortaya koyuyor. 

21.52'de köprü tek yönlü kapatılıyor

İlk kez yayınlanan görüntülerde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasının en rütbeli sanıklarından biri olan ve otuz beş kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 3 bin 323 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Yarbay Turgay Ödemiş komutasındaki darbeci askerler, 21.52'de köprüye gelerek, Boğaziçi Köprüsü'nü tek yönlü trafiğe kapatıyorlar.

Aynı davada otuz beş kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 3 bin 343 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Binbaşı Ahmet Taştan da saat 21.56 sıralarında, komutasındaki askerlerle, trafik yoğunluğu nedeniyle askeri araçtan inerek yaya olarak yolu kapatan askerlere katılıyorlar.

Darbeci askerler, ihanet gecesi öncesi adıyla Boğaziçi Köprüsü'nün Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş istikametini tek yönlü trafiğe kapatıyor. 

Darbeci askerlerin trafik akışını durdurması nedeniyle, köprüde çok uzun araç kuyrukları oluşuyor. O saatlerde henüz ne olduğundan habersiz olan vatandaşlar için belirsiz bir bekleyiş başlarken, bomba ihbarı olabileceği gibi durumlar konuşuluyor.

Darbe girişimi ihtimali kimsenin aklına gelmiyor

Türkiye'nin geldiği noktada artık darbenin imkânsız olduğunu düşünen hatta darbe ihtimalini aklına bile getirmeyen vatandaşlar, köprüde ne olduğunu anlamak için bir süre sonra araçlarından inerek, eli silahlı askerlerin yanına gidiyor. Darbeci askerler, "Askerin yönetime el koyduğunu" söyleyerek vatandaşları köprüden uzaklaştırınca ilk şok yaşanıyor.

Köprünün darbeci askerler tarafından kapatıldığı istikametteki araç yoğunluğunun sona ermesinin ardından, aynı noktaya bir jandarma minibüsü ile çakarlı bir otomobilinin geldiği görülüyor.

Bir süre Jandarma minibüsü burada beklemeye devam ederken, çakarlı otomobil de trafiğin aktığı yan şeride geçiyor. İçindeki kişiler otomobilden indikten sonra trafiğin kapandığı noktada beklemeyi sürdürüyor. 

15 Temmuz gecesinin ilerleyen saatlerinde önce Maltepe'deki General Nurettin Baransel Kışlası'ndan çıkan tank ve zırhlı araçlar, bir süre sonra da Yalova Hava Meydan Komutanlığında kampta olan öğrenciler köprüdeki askerlere katılıyor.

Darbeye karşı direnişte ilk dev bayrak

Köprünün darbeci askerler tarafından kapatılan bu bölümü bir süre sonra karanlığa gömülüyor. 

Bu sırada güvenlik kamerası görüntülerine motosikletli bir vatandaş yansıyor. Motosikletli sürücü, motosikletinin arka çantasından büyük bir Türk Bayrağı çıkarıyor. Trafiğin aktığı istikametten gelen bir başka vatandaş da aracını yol kenarına park ediyor ve motosikletli kişinin yanına gidiyor.

Vatan için darbeci alçaklara karşı dimdik ayakta durduklarını göstermek isteyen bu iki vatandaş, büyük bir Türk bayrağını birlikte açarak, eli silahlı askerlere karşı dalgalandırıyor.

Vatandaşlar köprüye akın ediyor

FETÖ'nün (Fetullahçı Terör Örgütü) alçak bir darbe girişiminde bulunduğunun anlaşılması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka sesleniyor ve "sokaklara çıkın" diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sokaklara çıkın" çağrısını izleyen vatandaşlar, işgal altındaki köprüye (Boğaziçi) doğru akın ediyor. 

Bir taraftan köprüye giden çevre yolları iş makineleriyle kapatılırken, diğer taraftan kalabalık vatandaş gruplarının E-5'teki ilerleyişi de güvenlik kameraları tarafından kayıt altına alınıyor.

Adeta tek vücut olan halk, Boğaziçi Köprüsü üzerinde, eli silahlı darbeci askerlerle karşı karşıya geliyor.

Görüntülerde vatandaşların, korunmak için zaman zaman köprüdeki gişeleri ve itfaiye araçlarını kendilerine siper ettikleri görülüyor.

Darbeci komutan "vur" emri veriyor!

Kalabalığın her geçen dakika daha da artması üzerine darbeci alçak komutanın "vur" emri veriyor. Alçak komutanın "vur" emrini vermesinin ardından hainler sivillerin üzerine hedef gözeterek insafsızca ateş ediyorlar.

Alçak darbeci askerlerin kurşunlarıyla yaralanan vatandaşlar, diğer vatandaşlar tarafından taşınarak hastaneye gönderiliyor.

Köprü mahşer yerine dönüyor

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, mahşeri bir kalabalığın yaşandığı Boğaziçi Köprüsü'nde darbeci askerlerin gözlerini kırpmadan ve hiç acımadan, Türk bayrağını dalgalandıran vatandaşları hedef aldığı görülüyor.

Halkın üzerine top ile ateş ediyorlar

Boğaziçi Köprüsü'nde Söğütlüçeşme istikametindeki metrobüs durağında bekleyen onlarca vatandaş, sabah saatlerinde darbeci hain askerlerin top atışı sonucu bacaklarından ağır yaralanıyor. Görüntülerde top mermisinin vatandaşların bacaklarını nasıl biçtiği görülüyor.

Ağır yaralı vatandaşlara ilk müdahale, çevredeki vatandaşlar tarafından yapılıyor. Daha sonra ağır yaralı vatandaşlar sedye ile, kana bulanan duraktan götürülüyor.

34 şehit, 318 gazi!

Aralarında Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın motosikletli timinin başı olarak görev yapan polis memuru Kemal Tosun'un da yer aldığı toplam 34 kişi Boğaziçi Köprüsü'nde şehit düşerken, 318 kişi de gazi oluyor. 

Yorumlar (0)