"Bizim aile 50 kişiyi götürür" demişti... 6 yıl hapsi isteniyor!

Katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar nedeniyle Sevda Noyan'ın 6 yıl hapsi isteniyor.

GÜNDEM 12.06.2020, 12:17
"Bizim aile 50 kişiyi götürür" demişti... 6 yıl hapsi isteniyor!

Ülke TV'de Esra Elönü'nün sunuculuğunu üstlendiği "Arafta Sorular" isimli programa konuk olarak katılan Sevda Noyan, kullandığı ifadeler sebebiyle büyük tepki çekmişti. 

Sevda Noyan, darbe söylentilerine ilişkin açıklamada bulunmuştu. 

15 Temmuz darbe girişiminin kursaklarında kaldığını, istedikleri şeyleri yapamadıklarını ve boş bulunduklarını kaydeden Sevda Noyan, sözlerinin doğru anlaşılması gerektiğini söyleyerek, "Bizim aile 50 kişiyi götürür" şeklinde oldukça çirkin ve cahilce bir ifade kullanmıştı. 

"Sitede hala 3-5 kişi var"

Sevda Noyan, bu konuda maddi ve manevi anlamda çok donanımlı olduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını ve onu asla yedirmeyeceklerini söylemişti. 

Bu konuda listesinin hazır olduğunu aktaran Sevda Noyan, oturduğu sitede hala 3-5 kişinin bulunduğunu ifade etmişti. 

İstenen ceza belli oldu

Bunun üzerine Sevda Noyan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu kişi hakkında "halk arasında panik ve korkuya yol açmak aracıyla tehdit" suçundan iddianame hazırladı. Sevda Noyan'ın 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. 

Öte yandan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), söz konusu kişinin ifadeleri sebebiyle canlı yayın esnasında "halkın kin ve düşmanlığa sevk edildiği, insanlar arasında nefret duygusu oluşturulduğu" gerekçesiyle Ülke TV'ye 3 defa program durdurma cezası vermişti.

Yorumlar (0)