Bir ülkeyle daha 'kimlikle seyahat' yolda

Türkiye ile Bosna Hersek arasında kimlikle seyahat edebilme uygulamasına dair anlaşmanın imzalanması adına hazırlık yapıldığı bildirildi.

GÜNDEM 15.11.2022, 23:57 16.11.2022, 17:34
Bir ülkeyle daha 'kimlikle seyahat' yolda

Türkiye ile Bosna Hersek arasında kimlikle seyahat edebilme uygulamasına dair anlaşmanın imzalanması adına teknik hazırlıkların sürdüğü, halihazırda bahse konu ülkeye girişlerde pasaport uygulamasının sürdüğü ifade edildi.

"Teknik hazırlıklar sürüyor"

Ülkemizin Saraybosna Büyükelçiliği tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Bosna Hersek ile Türkiye arasında kimlikle seyahat edebilme uygulamasının başlatılması adına bir anlaşma yapılması hususunda mutabakat sağlandığı kaydedildi.

Bahse konu anlaşmanın imzalanması ve uygulamaya konulması için gerekli olan teknik hazırlıkların Bosna Hersek iş birliğinde devam ettiğinin altı çizilen açıklamada, anlaşmanın uygulama konulacağı zamanın kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

"Pasaport uygulaması şimdilik devam ediyor"

Söz konusu açıklamada, kimlikle seyahat edebilme uygulamasının hazırlık sürecinde olduğuna dikkat çekilerek, halihazırda mevzubahis ülkeye girişlerde pasaport uygulamasının sürdüğü belirtildi.

Yorumlar (0)