Bir aile daha evladına kavuştu

Jandarmanın ikna çalışması sonucu bir aile daha evladına kavuştu.

GÜNDEM 17.03.2020, 06:23
Bir aile daha evladına kavuştu

Mardin İl Jandarma Komutanlığının ikna çabaları neticesinde teslim olan bölücü terör örgütü PKK'ya üye kadın terörist ailesine kavuştu.

Jandarma ekiplerinin yaklaşık bir yıl süren ikna çabaları sonucunda 2014 senesinden itibaren PKK/KCK bölücü terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren "Delila Mardin" kod adlı Zeynep Erkan, bölücü terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Güvenlikg üçleri tarafından işlemleri yapılan Zeynep Erkan daha sonra ailesiyle görüştürüldü.

Zeynep Erkan surada yaptığı açıklamada, bölücü terör örgütü PKK yandaşları tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü söyleyerek, örgüt içerisinde psikolojik ve fiziki şiddete maruz kaldığını, orada bulunan gençlerin de çok zor günler geçirdiğini anlattı.

Bölücü terör örgütü PKK'dan kaçmak isteyen çok sayıda kişinin infaz edilecekleri korkusuyla buna teşebbüs edemediğini ifade eden Zeynep Erkan, bir yıllık ikna süreci içerisinde kendisiyle görüşen personelden aldığı destekle jandarmaya teslim olduğunu anlattı.

"Burada kötü muamele bulunmuyor"

Teslim olduktan sonra da hiçbir kötü muameleyle karşılaşmadığını, en küçük kötü söz bile söylenmediğini, aksine kendisine çok iyi davranıldığını belirten Zeynep Erkan, şöyle konuştu:

"Artık daha fazla olanlara seyirci kalmayın, evlatlarınızı örgütten kurtarın. Yanlışın neresinden dönülürse kardır. Onlar da aileleriyle buluşsun, anneler ağlamasın. Burada kötü muamele yok."

Yorumlar (0)