Binbaşıyı şehit etmişti… Yurt dışında kıskıvrak yakalandı

Yaklaşık 7 sene önce, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın şehit düştüğü saldırının faili olduğu bildirilen PKK’lı terörist Savaş Çelik, MİT’in gerçekleştirdiği başarılı operasyonla yurt dışında yakalandı. 

GÜNDEM 20.07.2022, 12:31 20.07.2022, 17:36
Binbaşıyı şehit etmişti… Yurt dışında kıskıvrak yakalandı

PKK’nın üst düzey yöneticilerini tek tek yakalamaya ve etkisiz hale getirmeye devam eden Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yurtdışında önemli bir operasyona daha imza attı. 2015 yılında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın şehit düştüğü saldırının faili olduğu öğrenilen PKK’lı Savaş Çelik, Avrupa’da yakalanarak Türkiye’ye getirildi. 

‘Zerdeşt’ kod adını kullanıyordu

2014 yılında bu yana Muş kırsalındaki PKK terör örgütü mensupları ile işbirliği içinde olduğu öğrenilen Savaş Çelik, örgüt içinde ‘Zerdeşt’ kod adını kullanıyordu. Bugüne kadar birçok terör eyleminde yer alan Çelik, Binbaşı Kulaksız’ın şehit edildiği saldırı sonrası Suriye’ye kaçmıştı. Örgüt içindeki terörist oluşumların Avrupa’daki koordinasyonu için görevlendirilen Çelik, konumu tespit edildikten sonra MİT tarafından kıskıvrak yakalandı. 

Eşiyle birlikte otomobilde silahlı saldırıya uğramıştı

27 Temmuz 2015 tarihinde, eşiyle birlikte otomobilinde silahlı saldırıya uğrayan Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, olay yerinde şehit düşmüştü. Terör eylemi sonrası 8’i tutuklu 12 sanık hakkında daha önceden ‘bilinçli öldürmeye teşebbüs’, ‘kişiyi kamu görevi sebebiyle öldürme’, ‘devletin bütünlüğünü ve birliğini bozma’ ve ‘silahlı terör örgütüne mensup olma’ suçlarından 2’şer defa ağırlaştırılmış müebbet ve 30’ar seneye kadar hapis cezası talep edilmişti. 

Yorumlar (0)