Colin Kazım-Richards, 7 sene sonra Türkiye’ye döndü

İngiliz asıllı milli futbolcu Colin Kazım-Richards, Fatih Karagümrük ile resmi sözleşmeye imza atarak 7 sene sonra yeniden Spor Toto Süper Lig’e dönmüş oldu. 

SPOR 20.07.2022, 13:04 21.07.2022, 09:05
Colin Kazım-Richards, 7 sene sonra Türkiye’ye döndü

35 yaşındaki milli futbolcu Colin Kazım, Fatih Karagümrük ile anlaşarak yeniden Türkiye’ye döndü. Bir süredir Türk futbolundan uzak olan ve dünyanın farklı ülkelerinde kariyerine devam eden deneyimli futbolcu, futbolculuk hayatının son bölümünde bir kez daha İstanbul’da forma giyecek. Fatih Karagümrük ile sözleşme imzaladıktan sonra kırmızı-siyahlı forma ile poz veren Colin Kazım, “Yeniden Türkiye’ye ve İstanbul’a döndüğüm için çok mutluyum. Elimden gelenin en iyisini sahaya yansıtacağım” ifadelerini kullandı. 

2007 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu

26 Ağustos 1986 tarihinde Londra’da dünyaya gelen Colin Kazım, profesyonel futbol kariyerine Arsenal altyapısında başladı. İngiltere’de Bury, Brighton ve Sheffield United formaları da giyen “Kazım Kazım”, 2007 yazında Fenerbahçe’ye 1,5 milyon avro bonservis bedeli ile transfer oldu. Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı yaşayan başarılı futbolcu, 2010-2011 sezonunun devre arasında Galatasaray’a transfer olarak sarı-lacivertli taraftarların tepkisini çekti. 

Galatasaray’da beklentileri karşılayamadı

Galatasaray’da da beklentileri karşılayamayan Colin Kazım-Richards, sırasıyla Toulouse, Olimpiakos ve Blackburn Rovers’a kiralandı. Sarı-kırmızılı kadroda düşünülmeyen tecrübeli santrafor, 2013 yılında 250 bin avro bonservis bedeli ile Bursaspor’a imza attı. Bursaspor serüveni sonrası Feyenoord, Celtic, Coritiba, Corinthians, Lobos BUAP, Tiburones Rojos, Pachuca ve Derby County formaları da giyen Colin Kazım-Richards, yeni sezon için Fatih Karagümrük ile anlaşma sağladı. 

Spor Toto Süper Lig’de 113 maçta 10 gol attı

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 250 bin avro olan milli futbolcu, bugüne kadar Spor Toto Süper Lig’de toplam 113 maçta forma giydi. Bu müsabakalarda 10 gol atan Colin Kazım, 14 de asist yaptı. Türkiye A Milli Takım formasını da 37 kez sahada terleten tecrübeli futbolcu, 2 kez gol sevinci yaşadı. 

Yorumlar (0)