Bilim Kurulu video konferansla toplanıyor!

Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 16.30’da video konferans yöntemiyle bir toplantı yapacak. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, toplantının sonrasında saat 18.00’de açıklama yapacak.

GÜNDEM 05.05.2021, 10:09 05.05.2021, 18:15
Bilim Kurulu video konferansla toplanıyor!

Koronavirüs ile mücadelede alınan tedbirler ve aşılama çalışmaları devam ederken bugün yapılacak Bilim Kurulu toplantısından önemli açıklamalar bekleniyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında yapılacak toplantının ardından Bakan Koca'nın, saat 18.00’da YouTube üzerinden canlı yayın ile açıklama yapacağı açıklandı.

Kabine toplantısına yön verebilir

Bakan Koca’nın toplantı sonrası yapacağı açıklamaların, 17 Mayıs’ta bitecek olan tam kapanmadan sonra yapılacak Kabine toplantısına da yön vermesi bekleniyor.

Sputnik aşılarında son durum

Dr. Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Edirne Valiliği ve Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi ziyareti sırasında, il değerlendirme toplantılarına katılarak açıklamalarda bulunmuştu.

İlk sevkiyatının bu ay yapılacağı Sputnik aşılarından 6 ay içinde 50 milyon doz temin edileceğini duyuran Bakan’ın Bilim Kurulu toplantısı sonrası bir aşı açıklaması daha yapması bekleniyor.

40 yaş üstü haziranda aşılanacak

Haziran sonu itibarıyle 40 yaş üstü vatandaşların, yaz boyunca ise 18 yaş üstü vatandaşların aşılanmaya başlanmasını istendiklerini belirten Bakan Koca’nın, toplantı sonrası yapacağı aşılama takvimi hakkındaki açıklamaları ve Faz 2 çalışmaları sona eren yerli aşıdaki son durum bilgileri merak ediliyor.

Yorumlar (0)