Kayıp Kent Atlantis teması, Antalya’da kumla hayat buluyor!

Antalya’da yaklaşık 16 yıldır geleneksel bir şekilde düzenlenen Kum ve Heykel Festivali, “Kayıp Kent Atlantis” temasıyla başlıyor. Mayıs ayının ortasında kapılarını açacak olan festival için, yaklaşık 10 bin ton nehir kumu kullanıldı. Festival kapsamında ayrıca, yeni dönem teması kapsamında da sekiz tane yeni heykel yapılacak.

KÜLTÜR-SANAT 05.05.2021, 10:19 05.05.2021, 18:15
Kayıp Kent Atlantis teması, Antalya’da kumla hayat buluyor!

Birçok destana, romana ve filme konu olmuş ‘Kayıp Kent Atlantis’, bu kez bir festivalin teması oluyor. Geleneksel bir şekilde düzenlenen ve on altıncı yılında sevenleriyle buluşacak olan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, Mayıs ayının ortasında başlayacak. Ziyaretçilerin heykel yapımlarını yakından izleyebilme imkanının da olabileceği festival kapsamında, ayrıca 10 bin ton nehir kumu da getirildi.  Yapılan heykellerin gezilebileceği festival alanında, ayrıca canlı heykel performansları da gerçekleşecek.



Festivalin bu yılki teması: Kayıp Kent Atlantis

On altıncı yılında düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali yani SANDLAND, Antalya’nın simgesel festivallerinden biri olarak dikkat çekiyor. Festival için yeni heykellerin yapımına başlanırken, festival için daha önce yapılmış olan heykeller de, festival için ayrılan 10 bin metrekarelik alanda restore ediliyor. Festivalin bu yılki teması olarak belirlenen Atlantis kapsamında 8 yeni heykel de canlı olarak festival alanında yapılacak. Salgın nedeniyle festivale gelemeyecek olan sanatçılar ise, sezon boyunca tüm çalışmalarını canlı bir şekilde sanal olarak ziyaretçilere sunacak. Festivalin direktörlüğünü üstlenen Cem Karaca, festival alanında kayıp kıta Atlantis üzerine birçok fantastik hayal ürünü yapıldığını söyledi. Yediden yetmişe herkesin ilgisini çekecek heykellerin yapıldığını söyleyen Karaca,  festival kapsamında 10 bin ton kullanılarak 200 tane kumdan eserin yapıldığını sözlerine ekledi. 



Bulgar sanatçının yaptığı 13 metre uzunluğundaki kambur balina heykeli, dikkat çekecek

Salgın sürecinden kaynaklı yurt dışında yaşayan bazı sanatçıların gelemediğini söyleyen Karaca, planlamalarda değişim yaptıklarını ve Rusya’daki heykeltıraşların geleceğini ve ziyaretçilerin canlı olarak performanslarını sergileyip ziyaretçilerin de bulu takip edebileceğini söyledi. Bir workshop havasında geçecek olan festivalin ziyaretçilere güzel bir anı olacağını da söyleyen Karaca, Bulgar bir sanatçının tam bir hafta içerisinde yapmış olduğu ve 13 metre uzunluğa sahip bir heykel olan kambur balinanın dikkat çekeceğini söyledi. Turizm sezonu öncesi tam kapanmanın iyi olduğuna işaret eden Karaca, rezervasyonların kapanma sonrası yükselebileceğini de belirtti. 

Yorumlar (0)