Beyoğlu saldırısı: 5 kişi daha tutuklandı

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki kanlı terör saldırısına dair, 'Hüsam' kod adını kullanan teröristin de aralarında olduğu beş kişi tutuklandı. Böylelikle tahkikatta tutuklu sayısı 24'e çıktı.

GÜNDEM 21.11.2022, 19:35 22.11.2022, 10:58
Beyoğlu saldırısı: 5 kişi daha tutuklandı

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022'de altı kişinin can verdiği, 81 kişinin ise yaralandığı kanlı terör saldırısına dair İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen tahkikat devam ediyor. 

Tahkikat çerçevesinde gözaltına alınan, aralarında 'Hüsam' kod adlı PKK/YPG terör örgüt üyesi ile terörist Ahlam Albashır ve firari Bilal Hassan'ın yasa dışı yollarla ülkemize giriş yapmalarına yardım edenlerin de olduğu beş kişi, emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının akabinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılığın sevk yazısına ulaşıldı

Savcılıkta ifadeleri alınan beş kişi 'göçmen kaçakçılığı', 'nitelikli kasten katletme' ve 'ülke bütünlüğünü ve devletin birliğini bozmak' suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine getirildi. 

Savcılık tarafından yazılan sevk yazısında 'Hüsam' kod adını kullanan Hasan Ali'nin terörist Albashır ve firari Hassan ile tekstil atölyesinde yaşadığı ve eylem hazırlığının da bahse konu atölyede yapıldığı belirtildi.

'Hüsam'ın kullandığı hattı Hassan'a verdiği kaydedilen yazıda, söz konusu numaranın terör saldırısının yapıldığı gün, Taksim'de Albashır'ın hattı ile beraber baz verdiği bildirildi.

Yazıda, Ali'nin terör saldırısının hazırlanması sürecinde diğer kişilerle iletişim halinde olduğu ifade edildi.

Albashır'ın yakalanmasını engellemeye çalışmışlar

Albashır'ın olay mahallinden ayrılarak Ahmed Jarkas ile beraber Bakar Jarkas'ın evine gittiği aktarılan sevk yazısında, bahse konu evde Ahmed Jarkas ile birlikte Bakar Jarkas ve Ammar Jarkas'ın babası olan Salih Jarkas'ın da olduğu ve Albashır'ın burada saklanarak yakalanmasının engellenmeye çalışıldığı kaydedildi.

Salih Jarkas, Mahmud Elabid, Hasan Aburas, Mahmud El Yusuf ve Hasan Ali çıkarıldıkları hakimlik tarafından tutuklandı. 

Yorumlar (0)