Türkiye'nin en yüksek cam terasına yoğun ilgi

Kastamonu'ya bağlı Azdavay ilçesinde bulunan Çatak Kanyonu'nda 450 metre yüksekliğe kurulan cam teras, ziyaretçilerine hazan mevsiminin renkleriyle bezenen tabiatın güzelliğini seyretme olanağı sunuyor. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, "İlçemizdeki en gözde turizm noktalarından biri de cam teras. Ülkemizdeki en yüksek cam teras burada." dedi.

SEYAHAT 21.11.2022, 20:15
Türkiye'nin en yüksek cam terasına yoğun ilgi

Küre Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan kanyondaki cam teras, Azdavay Belediyesi tarafından işletiliyor. Bölgeye yapılan turizm yatırımlarıyla ziyaretçi sayısı sürekli olarak artmaya devam ediyor.

Hazan mevsiminin son günlerinde terası gezmeye gelen yabancı ve yerli turistler, bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyor. Küre Dağları'nı dolaşan doğaseverler, sonbaharın keyfini çıkarıyor.

"Türkiye'deki en yüksek cam teras burada"

Azdavay Belediye Başkanı Civelek, basın mensuplarına, ilçenin doğa turizminde en önemli marka yerlerden biri olduğunu ifade etti. 

Çatak Kanyonu'nun bölgeye farklı bir değer kattığını dile getiren Civelek, şöyle konuştu:

"İlçemizdeki en gözde turizm noktalarından biri de cam teras. Ülkemizdeki en yüksek cam teras burada. 450 metre yüksekliğinde ve 900 metre derinlikteki kanyon vadisini görüyor. 

Bölgemiz sonbahar aylarında rengarenk oluyor. Ziyaretçilerimizin harika bir renk cümbüşünü seyretme imkanı var. Bölgenin görüntüsü harika. Yurt dışından ve Türkiye'den ziyaretçilerimizi bekliyoruz."

"Sonbaharda yoğun ilgi var"

Kastamonu Üniversitesi'nden Hikmet Haberal ise görsel yönden bölgenin çok özel bir konuma sahip olduğunun altını çizerek, şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle bu mevsimde yoğun ilgi var. Sebebi de arkamızdaki eşsiz görüntü. Sisi de yağmuru da farklı bir güzellik sunuyor. Çevre kentlerden gelenler burada yoğunluk oluşturuyor."

"Beklediğimden daha güzelmiş"

Ziyaretçilerden Buğra Öztürk, "Buraya Ankara'dan geldik. Yükseklik korkusundan ötürü biraz korktum. Doğa tam anlamıyla harika. Doğanın bu aylardaki hali farklı bir güzel." dedi. 

Metiner Gökçen, "Daha evvel birkaç defa geldim ama sonbahar mevsiminde ilk kez görüyorum. İyi ki gelmişim." diye konuştu.

Fatma Sezgin ise "Beklediğimizden çok daha güzel bir yermiş. Övüyorlardı fakat bu denli güzel olacağını hiç düşünmemiştim. Muhteşem bir doğası, ortamı var." sözlerini sarf etti.  

Yorumlar (0)