Beşiktaş Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: Eski Başkan aranıyor

Polis ekipleri tarafından Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon gerçekleştirildi. 2014 ve 2018 seneleri arasında idare kadrosunda yer alan kişiler gözaltına alınırken Eski Başkan Murat Hazinedar için arama başlatıldığı ifade edildi.

GÜNDEM 13.12.2021, 14:36 13.12.2022, 22:22
Beşiktaş Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: Eski Başkan aranıyor

İnceleme 2016 senesinde 2 müfettişin gerçekleştirdiği soruşturmayla başladı. Müfettişler tarafından belediyede gerçekleştirilen araştırmalarda verilmemesi gerekli olan ruhsatların verildiği anlaşılınca araştırmalarda daha derine inildi. Gerçekleştirilen incelemenin sonrasında da belediyede “rüşvet” ağı bulunduğunu ifade eden müfettişler, bir araya getirdikleri raporları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

17 şüpheli adına yakalama kararı verildi

Raporların sonrasında söz konusu durum ile ilgili inceleme gerçekleştiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, içerisinde Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da yer aldığı 17 şüpheli için yakalama kararı verdi.

Karar ile beraber Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri zanlıların ikamet adreslerini belirledi. İstanbul merkez olmak üzere Çanakkale, Ankara ve Ordu’daki çok sayıda yere bu sabah eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Murat Hazinedar için arama çalışmaları devam ediyor

Operasyon sırasında Beşiktaş eski belediye başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi ile Rıfat Örnek, mevcutta çalışan zabıta müdürü Selçuk Bartınlı ve görevinin devam ettiği zabıta memurlarının da içerisinde yer aldığı 16 kişi gözaltına alındı.

Adına yakalama kararı verilen eski belediye başkanı Murat Hazinedar için ise arama çalışmaları devam ediyor.

2014 senesinde CHP’den Beşiktaş Belediye Başkanı olarak getirilen Murat Hazinedar, 15 Temmuz darbe girişimi incelemesi çerçevesinde, pasaportuna sınır getirilerek, yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

4 Ocak 2018 günü İçişleri Bakanlığı tarafından vazifeden uzaklaştırıldı.

Yorumlar (0)