Belediyeden 'Türkçe tabela' hamlesi: Yüzde 75 vergi indirimi

Sivas Belediyesi'nden farkındalık oluşturacak yeni bir adım geldi. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, tabelalarında Türkçe isim kullanan iş yerlerinin reklam ve ilan vergilerinde yüzde 75 oranında indirim yapılacağını açıkladı.

GÜNDEM 17.06.2021, 19:54 18.06.2021, 12:36
Belediyeden 'Türkçe tabela' hamlesi: Yüzde 75 vergi indirimi

Belediye tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığınca 2021 yılının 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' ilan edilmesinin ardından bir dizi etkinlik yapan Sivas Belediyesi, Türkçe olmayan veyahut yanlış yazılan bazı sokak ve caddelerin isimlerini değiştiriyor.

Bu çerçevede Bilgin, geçmişte 'Şifahiye' olarak yanlış yazılan sokağın tabelasının yerine 'Şifaiye' yazılı tabelayı taktı.

"Yüzde 75'lik bir vergi indirimi uygulayacağız"

Bilgin, burada gerçekleştirdiği açıklamada, Türkçenin doğru kullanılmasının önemine vurgu yaparak, şöyle konuştu:

"Belediye olarak şu ana dek ses bayrağımız olan Türkçemize sahip çıkmak ve toplumda bu hususta bir farkındalık oluşturmak için çok sayıda hizmeti uygulamaya koyduk. 2021 yılı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' olarak ilan edilmişti. Bu çerçevede de 'Dünya Dili Türkçe' adıyla Türkiye'de ve yurt dışında etkinlikler yapılmasına karar verildi. Biz de kentimizde bir farkındalık oluşturmak için tabelalarında Türkçe isim kullanan iş yerlerimize ilan ve reklam vergisinde yüzde 75 oranında indirim uygulayacağız."

Yorumlar (0)