Bayramda 95 bin personel 81 ilde denetim yapacak

İçişleri Bakanlığı tarafından Ramazan Bayramı uygulamalarına ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Bakanlık 95 bin 948 personelin bayramda Türkiye’nin 81 ilinde görev yapacağını belirtti.

GÜNDEM 11.05.2021, 13:41 12.05.2021, 10:07
Bayramda 95 bin personel 81 ilde denetim yapacak

İçişleri Bakanlığı tarafından seyahat kısıtlaması, tam kapanma ve denetim faaliyetlerine ilişkin uygulanacak yöntemlere dair açıklamalar yapıldı.

Ramazan Bayramı’nı içine alacak sürede şehirlerarası yapılacak olan denetimler dahilinde, şehirlerarası yollarda bin 167 yol kontrol noktasının oluşturulduğunu ve bu noktalarda toplamda 16 bin 669 personelin görevlendirildiği kaydedildi.

Görevli olacak kolluk personeli sayısı

Toplamda denetimler için 7 bin 251 kontrol noktasında 95 bin 948 kolluk görevlisinin denetim gerçekleştireceği paylaşıldı.

Bakanlık tarafından kaydedilen açıklamada, “Bu zamanda bununla beraber kolluk kuvvetleri veya motorize devriye ekiplerince denetimler sıkıca uygulanacak ve 7/24 devam edecektir. Her gün bu çerçevede ortalama 13 bin 938 yaya/motorize devriye ekibiyle 78 bin 230 kolluk kuvveti kısıtlamalarda denetim faaliyetlerini gerçekleştirecektir.” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Denetimler bütün hızıyla devam edecek”

“Gerek kısmi gerekse tam kapanma zamanında alınmış olan tedbirlere vatandaşlarımızın da hassasiyetle uymaları neticesinde 16 Nisan 2021’de 62 bin 939 olan günlük vaka 10 Mayıs 2021 itibarıyla 13 bin 604’e kadar düşmüştür.

Salgının seyrine ilişkin yaşanan olumlu gidişatın sürdürülmesi için denetim faaliyetleri, tam kapanma zamanının kalan süresi içinde bütün hızıyla sürdürülecektir.

“Seyahat izin belgeleri bir bir kontrol edilecek”

Yol kontrol noktalarında görevli olan kolluk personeli tarafından toplu taşıma veyahut özel araçları yardımıyla şehirlerarası seyahat edecek kişilerin seyahat izin belgeleri bir bir kontrol edilecek ve belgesiz seyahat ettiği belirlenen kişilere gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır.

Kısıtlamalar çerçevesinde kolluk kuvvetlerince oluşturulmuş olan toplamda 6 bin 84 kontrol noktası için 79 bin 279 kamu personeli görevlendirilecek olup denetimlerde geçerli bir muafiyetinin bulunup bulunmadığı, çalışma izin görev belgesinin kontrol edilmesi ve dışarıdaki durumun muafiyet sebebi, güzergahı e zamanı ile uyumlu olup olmadığı tespit edilecektir.

Tedbirlere uyum konusunda çağrı

Salgın denetim ekipleri tarafından tam kapanma dönemi sonuna dek iş yerlerine ilişkin denetimler tam kapasite devam edecektir.

Bu süreçte, imalat, üretim, lojistik ve tedarik zincirlerinin aksamaması, tarım, sağlık ve orman faaliyetlerinin kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi ve vatandaşlarımızın temizlik ve temel gıda malzemelerinin tedarikinin yapılabilmesi amacıyla tam kapanma döneminde muafiyet verilen iş yerlerine dair denetimler de denetim ekipleri tarafından etkin bir şekilde yapılmaya devam edecektir.

Tam kapanma tedbirlerinin geçerli olduğu Ramazan Bayramı döneminde aziz milletimizin tedbirlere uyum sağlayacağını bilerek gösterilmiş olan fedakarlıklar için bir defa daha şükranlarımızı iletiyoruz.”

Yorumlar (0)