Batı Karadeniz’deki selde kaybolan 15 kişi, Gürcistan sınırında aranıyor 

Batı Karadeniz’deki sel felaketinde kaybolan 15 kişi hala bulunamadı. Yaklaşık 200 personelden oluşan arama kurtarma ekipleri, Gürcistan sınırına kadar olan bölgede arama faaliyetlerini sürdürüyor. 

GÜNDEM 26.10.2021, 16:46 26.10.2021, 17:24
Batı Karadeniz’deki selde kaybolan 15 kişi, Gürcistan sınırında aranıyor 

11 Ağustos 2021’de Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinde onlarca vatandaş hayatını kaybetmiş, onlarca kişi suların arasında ya da enkazda kaybolmuş ve pek çok ev ve iş yeri de hasar görmüştü. O dönemde, bölgenin hemen her yerinden “kayıp” haberleri gelmiş ve arama kurtarma personelleri, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı, İzmir Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı toplam 204 personel, kayıp vatandaşları aramaya girişmişti. Hem denizden hem de karadan yürütülen arama çalışmaları sonucunda Kastamonu’da kaybolan 9 kişiye ve Sinop’ta kaybolan 6 kişiye ulaşılamamıştı.  

Arama çalışmaları 2,5 aydır sürüyor 

204 kişiden selin geldiği Ezine çayı başta olmak üzere denize dökülen yerlerde çalışmalarını sürdürüyor. 2,5 aydır nöbetleşe gerçekleştirilen arama çalışmalarında su altı ve sahil şeridi aramaları artırılmış durumda. Kayıp 15 kişinin bulunabilmesi için Samsun’a kadar olan bölgeler de arama çemberine alınırken 2,5 ay olması sebebiyle arama çalışmalarının Gürcistan sınırına kadar genişletildiği bildirildi. Kadavra köpeklerinin de destek verdiği arama çalışmalarında ekipler, tüm imkanları seferber etmiş durumda. 



Su altı görüntüleme cihazları iş başında 

Karadan “sondalama” yöntemiyle yürütülen arama çalışmalarında her nokta dikkatli şekilde inceleniyor. Ekipler, su altı görüntüleme cihazları ile denizin dibini arıyor. Deniz altındaki şüpheli noktalar, bu cihaz ile tespit ediliyor ve ekipler de dalış gerçekleştirerek o noktalara yoğunlaşıyor. Gün doğumu ile başlayan çalışmalar, akşamın ilk saatlerine kadar devam ediyor. 

Yorumlar (0)