Nasa Space Adventure sergisi İstanbul’a geliyor

Nasa olarak da bilinen Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin yaklaşık 50 yıldır uzayda yürüttüğü çalışmalar ve deneyimlerini birebir yansıttığı NASA Space Adventure sergisi 16 Kasım’da Metropol İstanbul’da Türk ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Sergide ziyaretçiler uzayı doyasıya deneyimleme fırsatı bulacak.

GÜNDEM 26.10.2021, 16:55 27.10.2021, 09:26
Nasa Space Adventure sergisi İstanbul’a geliyor

Kendi bünyesindeki gerçek boyutlu tarihsel koleksiyon eserleri ve interaktif teknolojilerle dolu VR alanlarıyla çok farklı bir uzay deneyimi fırsatı sunan NASA Space Adventure sergisi İstanbul’un Ataşehir ilçesinde bulunan Metropol İstanbul’da gerçekleşecek.

İstanbul’da uzay deneyimi

Tam 2 bin 300 metrekare büyüklüğündeki geniş bir alana kurulacak olan sergi, NASA’nın uzay görevlerinde kullanılmış olan gerçek boyutlu eserlerin de olduğu 200’den fazla esere ev sahipliği yapacak.

4 yıl boyunca 12 farklı ülkede 4 milyonu aşkın kişinin ziyaret ettiği sergide, uzaydan dünyaya getirilen birbirinden özel parçalar ile uzay yaşamını deneyimlemeye yardımcı olan uzay enstrümanları da bulunacak.

Uzay araçlarının birebir model ve kopyaları olacak

Serginin en ilgi çekecek parçası olan gerçek bir ay taşının da olduğu sergide, tam boyutlu olarak uzay araçlarının modelleri, uzay roketlerinin birebir kopyaları, astronotların uzayda giydiği kıyafetler ve görevde kullanılan uzay ekipmanları ile Sputnik 1 uydusu, Apollo kapsülü ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nun modelleri de yer alacak.

Simülasyon ve VR teknolojileriyle ziyaretçilerin uzay atmosferini interaktif bir şekilde imkan sağlayacak olan NASA Space Adventure sergisi, uzay atmosferini aratmayacak bir çok farklı atölye çalışmaları da gerçekleştirecek.

Yorumlar (0)