Başsavcılıktan Görkem Sertaç Göçmen'in tahliyesi hakkında açıklama

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, kız arkadaşını darp ettiği sırada kendisine müdahale eden kişilerin üzerine aracını süren Göçmen'in tahliyesi hakkında açıklama yaptı.

GÜNDEM 10.01.2020, 18:08 10.01.2020, 18:27
Başsavcılıktan Görkem Sertaç Göçmen'in tahliyesi hakkında açıklama

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, kız arkadaşını darp ettiği sırada kendisine müdahale eden kişilerin üzerine aracını süren Görkem Sertaç Göçmen'in tahliyesi hakkında açıklama yaptı.

Başsavcılık, Göçmen'in kız arkadaşına uyguladığı fiili şiddet ve caddedeki vatandaşların üzerine aracını sürme eylemlerinden dolayı 3 Ekim 2018'de tutuklandığı, devam eden yargılama sürecinde 6 Ocak'ta yapılan duruşmada tahliye kararı verildiği, aynı duruşmada Göçmen hakkında adli kontrol tedbiri uygulanması kararı alındığını anımsattı.

Açıklama yapma gereği görüldü

Açıklamada sanığın tahliyesinin ardından Ceza İnfaz Kurumu idaresi aracılığıyla çeşitli kurumlara bir bilgi yazısı gönderildiği, ancak bu yazı hakkında medyada eksik ve yanıltıcı haberlerin de yapıldığı, görülen lüzum üzerine doğrudan Başsavcılık tarafından kamuoyunun bilgilendirildiği belirtildi.

"Bu gibi olaylarda tahliye üzerine kurumlara haber verilmektedir"

Başsavcılığın açıklaması, "Şiddet vakasının tekrar yaşanmaması ve toplumsal huzurun sağlanması açısından şiddete uğramış kadınların ikincil mağduriyetlerinin önüne geçilmesi için alınacak tedbirler çok önemli bir husustur. İnsani ve vicdani sorumluluğun gereği olarak, bu gibi olaylarda şüpheli, sanık ya da hükümlülerin tahliyesi üzerine koruyucu ve önleyici hizmette bulunabilecek ilgili kurumlara haber verilmektedir" ifadeleriyle kurumlara verilen bilgi yazısının gerekçesini ifade etti.

"Gönderilen yazı olağan ve yararlı bir uygulamadır"

Açıklamanın kalanında ise "Söz konusu tahliye kararı sonrası da olayın meydana geldiği, mağdurun ikamet ettiği ve okuduğu üniversitenin bulunduğu ilçe emniyet müdürlüklerine ayrı ayrı yazı gönderilmiştir. Ayrıca; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne de bilgi verilmiştir. Dolayısıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilgili kurumlara gönderilen Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nun yazısı mağdurun devletin ilgili tüm kurumları tarafından korunması amacına yönelik, olağan ve yararlı bir uygulamadır" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)