Barış Pınarı bölgesinden haber var: 4 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu belirlenen PKK/YPG'li 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. İşte detaylar...

GÜNDEM 14.11.2022, 10:34 15.11.2022, 06:13 Hakan Öksüz
Barış Pınarı bölgesinden haber var: 4 terörist etkisiz

Türkiye'nin güney sınırlarını terörden temizlemek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı, 2019 yılında icra edilmişti. Harekâtla birlikte Suriye ile Türkiye arasında 30 kilometrelik güvenli bölge oluşturulmuş, Suriyeli göçmenlerin bu bölgeye yerleştirilmesinin hedeflendiği kaydedilmişti. 

Terör örgütü PKK/YPG/PYD'nin bölgedeki gücünü kırmak için yapılan çalışmalar devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terörün kökünü kurutmak ve bölgeyi tamamen güvenli hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), operasyon bölgesinden yeni bir haber verdi. Barış Pınarı bölgesindeki güvenlik güçlerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen PKK/YPG'li 4 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

Pençe-Kilit bölgesinde de operasyon devam ediyor

Öte yandan Irak'ın kuzeyindeki terör varlığını sonlandırmak için başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu da devam ediyor. 18 Nisan'da başlatılan operasyonun bilançosunu dün açıklayan MSB, operasyon kapsamında bugüne kadar 455 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti. Metina, Avaşin-Basyan ve Zap bölgelerindeki terör yuvalarının TSK tarafından imha edildiği belirtildi. Teröristlere ait çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği vurgulandı.

Yorumlar (0)