Cep telefonu sipariş etmişti: Kargoyu açınca gözlerine inanamadı

Bilecik’te internet üzerinden cep telefonu siparişi veren vatandaş, kargoyu açınca büyük bir hayal kırıklığına uğradı. 

YAŞAM 14.11.2022, 10:48 14.11.2022, 17:40
Cep telefonu sipariş etmişti: Kargoyu açınca gözlerine inanamadı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Barış Akbulut, bir arkadaşının önerdiği yurt dışı uzantılı alışveriş sitesine girerek cep telefonu siparişi verdi. Emsallerinden çok daha ucuz olan telefonu 2400 liraya sipariş eden Akbulut, parasını da peşin ödeyerek kargoyu beklemeye başladı. 2 ay boyunca siparişi gelmeyen Akbulut, durumdan şüphelendi. Aylar sonra evine gelen kargo ile bir nebze rahatlayan talihsiz vatandaş, kargoyu açınca bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Kutudan cep telefonu yerine bant çıktığını gören Akbulut, “Güvenilir sitelerden alışveriş yapın” diyerek vatandaşları uyardı.

“Yurt dışı alışveriş sitelerinden uzak dursunlar”

Başından geçen talihsiz olayı anlatan Akbulut, “Haftalarca kargonun gelmesini bekledim. 2 ay sonra bana cep telefonu yerine bant yolladılar. Kargoyu açınca gözlerime inanamadım. Hemen alışveriş sitesiyle irtibata geçtim ama yardımcı olabilecek kimseyi bulamadım. Lütfen herkes çok dikkatli olsun. Özellikle yurt dışı alışveriş sitelerinden uzak dursunlar. Benim başım yandı, başkalarının başı yanmasın” şeklinde konuştu. 

“Dolandırıcılık her alanda olduğu gibi internette de cirit atıyor”

Yaşanan mağduriyete ilişkin açıklamalarda bulunan Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, “Tüketicilerimizi ısrarla uyarmamıza rağmen halen internetteki güvenilir olmayan sitelerden alışverişler devam ediyor. Bizim internet alışverişine dediğimiz bir şey yok. Ancak güvenilir ve bilindik siteler üzerinden bu devam etmeli. Vatandaşlarımız bu konuda çok dikkatli olmalı. Dolandırıcılık her alanda olduğu gibi internette de cirit atıyor. Sonuç olarak işte böyle mağduriyetlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Mağdur olmamak için tüm vatandaşlarımızı çok daha tedbirli ve dikkatli olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)