Balıkçı gemisi yolcu feribotuna çarptı

Çanakkale Boğazı'nda balıkçı teknesi yolcu feribotuna çarptı. Kazada can kaybının bulunmadığı açıklandı. Çevre kirliliğini önlemek için çalışma başlatıldı.

GÜNDEM 10.01.2020, 12:51
Balıkçı gemisi yolcu feribotuna çarptı

Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu önlerinde bir balıkçı teknesi, yolcu feribotuna çarptı.

Edinilen bilgilere göre, 07.30'da 26 metre uzunluğundaki "Kestanelik" isimli balıkçı teknesi, Çardak-Gelibolu seferini yapan 44 metrelik "NG" isimli feribota Gelibolu İskelesi önlerinde sol arka bölümünden çarptı.

Ölen ya da yaralananın olmadığı kaza sebebiyle feribottan denize mazot sızdığı görüldü. Bunun üzerine iskeleye yanaştırılan feribottaki araç ve yolcular tahliye edildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "KEGM-9" hızlı tahlisiye botu tarafından geminin etrafındaki sızıntının denize yayılmaması için su üstü bariyeri çevrildi.

Diğer taraftan, kazanın, balıkçı teknesi kaptanının seyir esnasında uyuması sebebiyle meydana geldiği ileri sürüldü.

Çevre kirliliğini önlemek için çalışma yapılıyor

Feribotun bağlı olduğu NG Denizcilik Ticaret Limited Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Rüçhan Özer, kazanın ardından Gelibolu İskelesi'ne gelen feribotta inceleme yaptı.

NG Denizcilik Ticaret Limited Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Rüçhan Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada can kaybı bulunmadığını kaydetti.

Feribotun Çardak'tan Gelibolu'ya sefer yaptığını belirten NG Denizcilik Ticaret Limited Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Rüçhan Özer, şu bilgileri verdi:

"Gelibolu açıklarında kaptanının uyuduğu iddia edilen balıkçı teknesi gemimize iskele tarafından çarpıyor. Feribottaki kaptanımızın telsizle seslenmesine, korna yapıp kaçmamıza rağmen balıkçı teknesi iskele taraftan vuruyor. Biz de hemen iskeleye yanaştık. Can ve mal güvenliği için araç ve yolcuları tahliye ettik. Daha sonra çevre kirliliğini önlemek için bariyerlerle tedbirimizi aldık. Mevcut depomuzun yanındaki küçük depoya kalan yakıtı aktardık. Şu anda çevre kirliliğini önlemek için çalışıyoruz. Can kaybı olmadığına şükrediyoruz. Bundan sonraki süreç adli makamlarda devam edecek."

NG Denizcilik Ticaret Limited Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Rüçhan Özer, çevre kirliliğinin önlenmesi için kazanın ardından bariyer yöntemi yapıldığını sözlerine ekledi.

Diğer yandan, Çanakkale ve Gelibolu liman başkanlıklarının yetkilileri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının incelemeleri devam ediyor.

Yorumlar (0)