Bakanlıktan "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" açıklaması

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler tüm Türkiye’yi etkiledi. "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" projeleri meydana gelen depremlerden dolayı belirli bir süre için ertelenmişti. TOKİ kura çekimlerine tekrar başladı.

GÜNDEM 07.03.2023, 10:07
Bakanlıktan "İlk Evim, İlk İş Yerim" ve "İlk Evim Arsa" açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, depremler sebebiyle ara verilen "İlk Evim Arsa" ve "İlk Evim, İlk İş Yerim" projelerinin kura çekimlerinin tekrar başladığını açıkladı.

Afetten etkilenen kentlere öncelik verilecek

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı bilgilendirmede, 6 Şubat günü gerçekleşen merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sebebiyle ara verilen kura çekimlerinin tekrar başladığı ve afetten etkilenen kentlere öncelik verileceğini ifade etti.

Açıklamada ise şu ifadelerde bulunuldu: “"İlk Evim Arsa" projesi çerçevesinde 15 bin 400 hak sahibi adına 8-10 Mart arasında müstakil arsa kuraları, "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi noktasında 21 bin 219 konutun kuraları ise Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, İzmir ve Afyonkarahisar olacak şekilde 5 kentte noter eşliğinde çekilecektir.”

Yorumlar (0)