Bakanlık açıkladı: "Kırmızı et zammı piyasayı etkileyecek mi?

Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu'nun kırmızı et ürünlerine yönelik yüzde 48'lik zammına yönelik detaylı bir açıklama yaptı. Et ve Süt Kurumu’nun yaptığı zamma dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanlığı, yapılan zam oranıyla ilgili "Bu, Türkiye kırmızı et satışının yüzde birinin altındadır. Bu sebeple ESK'nın Türkiye’deki 18 satış mağazasında, tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında bir düzenleme yapması, kırmızı et piyasasını etkilememektedir.

GÜNDEM 23.03.2022, 17:13 24.03.2022, 09:32
Bakanlık açıkladı: "Kırmızı et zammı piyasayı etkileyecek mi?

Et ve Süt Kurumu'nun et fiyatlarında yapılan yüzde 48 zam uygulaması sonrasında güncel fiyatlar 1 kg kuşbaşı 92 lira ve 1 kg kıymada 83 lira oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan zam açıklaması

Zam kararının ardından piyasadaki fiyatların da yükselişe geçeceği düşünülürken, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan ayrıntılı bir açıklama geldi.

“Et ve Süt Kurumu’nun zammı, piyasayı etkilemiyor”

Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazalarında senelik kuşbaşı ve kıyma eti satışının 6 bin ton olduğu belirtilen açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Bu oran, Türkiye kırmızı et satışının yüzde 1’inin altındadır. Bu sebeple Et ve Süt Kurumu’nun Türkiye genelinde bulunan 18 satış mağazasında, tüketiciye satılan ürünlerin fiyatlarında düzenleme yapmasının, kırmızı et piyasasına bir etkisi bulunmamaktadır.”

“Daima tüketicinin yanındayız”

Tarım ve Orman Bakanlığı, söz konusu açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verdi:

“Yeni fiyat düzenlemesinin ardından, Et ve Süt Kurumu mağazalarında tüketiciye ulaşan ürünler, piyasanın yüzde 15 altında fiyatlara satılmaktadır. Böylece Et ve Süt Kurumu kıymayı 83 liradan, kuşbaşını 92 liradan piyasa fiyatının altında satışa çıkarmaktadır. Bakanlığımız ve Hükümetimiz, üreticimizin ve tüketicimizin yanında yer almaya ve her zaman her türlü desteği vermiş, vermeye de ayrıca devam edecektir..

Yorumlar (0)