Bakan Uraloğlu, Kocaelililere müjdeli haberi duyurdu: Yarın hizmete girecek

İzmit ile Kocaeli Şehir Hastanesini birbirine bağlayacak 3,1 kilometrelik tramvay hattına ilişkin konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattının yarın hizmete gireceğini duyurdu.

GÜNDEM 16.03.2024, 14:05 Şeyda Gül
Bakan Uraloğlu, Kocaelililere müjdeli haberi duyurdu: Yarın hizmete girecek

Kocaeli Şehir Hastanesi tramvay hattının hizmete girecek olması dolayısıyla açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu projeyle Kocaeli Şehir Hastanesi’ne ulaşımın 15 dakikaya düşeceğini ifade etti. 5 istasyonu olacak hattın günde 210 bin vatandaşı taşıyacak kapasitede olacağını dile getiren Bakan Uraloğlu, Kanal Yolu, Turan Güneş, Başaran, FTR ve Şehir Hastanesi istasyonlarından oluştuğunu söyledi. 3,1 kilometrelik hattın yapımını 1,5 yıldan kısa sürede tamamladıklarına işaret eden Bakan Uraloğlu, “Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ile İzmitli vatandaşlarımızı trafik çilesinden kurtaracağız. Hattımız, Otogar istasyonundan Plajyolu tramvay hattına da entegre olacak” ifadelerini kullandı.

Büyük bir projeyi kısa sürede hizmete açıyoruz

Proje kapsamında 12,4 kilometre ray imalatı yapıldığını, 5 istasyonun da betonarme, mimari imalatlarını tamamladıklarını belirten Bakan Uraloğlu, toplamda 40 bin 819 metreküp beton, 5 bin 975 ton demir imalatı gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca 8 bin 500 metreküp taş duvar, 3 bin 980 metrekare taş pere ve 2 bin 400 metre fore kazık imalatı da tamamladıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, “Projemizin elektromekanik ve sinyal imalatlarını da yaptık. Göründüğünden çok daha büyük bir projeyi kısa sürede hizmete açıyoruz” dedi.

Türkiye'de 416 kilometre kent içi raylı sistem projesini tamamladık

Çünkü 2003 yılından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde demir yolları sektöründe dev yatırımlarla büyük mesafeler kat ettiklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, kent içi raylı ulaşım sistemlerinde başta büyükşehirler olmak üzere ülke genelinde büyük ilerlemeler sağladıklarını vurguladı. Hiçbir projeyi küçük görmediklerini kaydeden Bakan Uraloğlu, hiçbir projede gecikmeye izin vermediklerini belirtti. Bakanlık olarak Türkiye genelinde 416 kilometre kent içi raylı sistem projesini tamamladıklarını anlatan Bakan Uraloğlu, “İstanbul, Kocaeli ve Bursa'da da toplam 60,7 kilometre raylı sistem hattının yapım çalışmalarını sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Şehir, belediye ayrımı yapmadan hizmette dur durak demiyoruz

Özellikle büyükşehirlerde ulaşımın en kolay ve hızlı sağlandığı yollardan birinin metro ve tramvay gibi raylı sistemler olduğunu, raylı sistem ağının gelişmesine büyük önem verdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların trafik nedeniyle yaşamının kabusa dönüşmemesi için önemli kent içi raylı sistem projelerini Bakanlık olarak yaptıklarını dile getirdi. Bakan Uraloğlu, “Şehir, belediye ayrımı yapmadan vatandaşlarımız için hizmette dur durak demiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)