Bakan talimat verdi, yıkım başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla İzmir'in Karaburun ilçesinde bulunan birinci derece doğal sit alanında Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkım çalışmaları başladı. 

GÜNDEM 19.11.2019, 11:45 19.11.2019, 11:49
Bakan talimat verdi, yıkım başladı!

Hasseki Mahallesi'nin kıyı kesiminde yer alan Samsa Burnu'nda inşasına kısa süre önce başlanan yapının yıkımı öncesi, burada kullanılan malzemeler inşaat işçileri tarafından toplandı ve kamyona yüklendi.

Yıkımdan önce jandarma ekipleri tarafından bölgede güvenlik önlemleri alındı. 

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Ömer Albayrak ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, bölgeye gelerek yapılacak çalışmalara ilişkin bilgi edindi. 

Karaburun Belediyesi'ne ait bir iş makinası ve kamyon ile yıkım çalışmalarına başlandı.

Ne olmuştu?

Bakan Kurum'un talimatıyla Karaburun'un Hasseki Mahallesi'nde birinci derece doğal sit alanında süren inşaata ilişkin inceleme başlatılmıştı.

Karaburun Belediyesinin mühürlemesine rağmen çalışmaların sürdüğü inşaata ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ekipleri tarafından imar barışı sisteminde yapılan incelemede, alanda iki Yapı Kayıt Belgesi oluşturulduğu fark edilmişti. 

Yapı Kayıt Belgesi almak için beyan edilen yapı fotoğraflarını ayrıntılı olarak inceleyen yetkililer, yalan beyanda bulunulduğunu, sisteme yüklenen fotoğraflara ait yapıların bahse konu alanda bulunmadığını belirlemişti.

Bakanlık ekipleri, 15 Kasım günü yaptığı incelemede inşaat faaliyetinin devam ettiğini ortaya çıkarmış, mevcut inşaatın 31 Aralık 2017 tarihinden sonra imar mevzuatına aykırı olarak yapıldığını belirlemişti. Bu yılın mart ayında uydu görüntüsü üzerinden gerçekleştirilen tespit çalışmalarında da herhangi bir inşaata denk gelinmediği, inşaatın yapımının bu tarihten sonra başladığı tespit edilmişti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, birinci derece doğal sit alanında bulunan kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etmiş ve kaçak yapının yıkılması için harekete geçmişti. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu.

Yorumlar (0)