Bakan Soylu'dan patlamaya ilişkin açıklama: Eksiklik varsa...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sakarya'da meydana gelen son patlamada herhangi bir eksiklik yani "ihmal" varsa gerekli tahkikatın yapılacağını söyledi.

GÜNDEM 09.07.2020, 15:51 09.07.2020, 15:58
Bakan Soylu'dan patlamaya ilişkin açıklama: Eksiklik varsa...

Korkunç patlama, Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde gerçekleşti. Hendek'teki havai fişek fabrikasında patlamayan havai fişekler ile başka patlayıcılar, imha için Taşkısığı bölgesinde yer alan taşocağına taşındı.

Kamyonda bulunan patlayıcılar indirilirken, patlama oldu ve 3 askerimiz şehit oldu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamaya ilişkin inceleme yapmak üzere bölgeye gitti.

Bakan Soylu, patlayıcıların havai fişek olması ve Taşkısığı'nın ormana yakın olması sebebiyle kontrollü imha etme işlemi için o bölgenin tercih edildiğini söyledi. 

"Şu ana kadar 15 tonluk patlatma yapıldı"

Soylu, havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından şu ana kadar 15 tonluk patlatma işleminin yapıldığını, söz konusu patlayıcıların usullere uygun olarak imha edildiğini ifade etti. 

Yalnızca 1-1.5 tonluk patlayıcı varken bu olayın yaşandığını aktaran Soylu, 3 jandarma personelinin şehit olduğunu bildirdi.

Şoför ile 11 jandarma personeli hastanede

Soylu, şehit olan askerlerden ikisinin imha ekibinde görevli olduğunu, birinin de alanın güvenliğinden sorumlu olduğunu kaydetti. Kamyon şoförünün ağır yaralı olduğunu ve ameliyata alındığını aktaran Soylu, Kocaeli'de 11 jandarma personelinin hastanede tedavi altına alındığını belirtti. 

İhmal varsa...

Soylu, diğerlerinin yaşam tehlikesinin bulunmadığını ifade ederek, olaya ilişkin eksiklik "ihmal" olması durumunda gerekli tahkikatın gerçekleştirileceğini ekledi. 

Yorumlar (0)