Bakan Nebati ABD’li mevkidaşı ile bir araya geldi

ABD’li mevkidaşı Janet Yellen ile görüşen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, emtia ve enerji fiyatlarında yaşanan artış, gıda arz güvenliği konularını masaya yatırdı.

GÜNDEM 16.07.2022, 11:02
Bakan Nebati ABD’li mevkidaşı ile bir araya geldi

Endonezya’da gerçekleştirilen '' Merkez Bankası Başkanları ve G20 Maliye Bakanları Toplantısı'' kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ABD’li mevkidaşı Janet Yellen ile görüştü.

“Çalışmalara kararlılıkla devam edeceğiz”

Resmi Twitter hesabından görüşmenin detayları ile ilgili paylaşımda bulunan Bakan Nebati, kararlılık vurgu yaptı. Görüşme ile ilgili bilgilendirme sağlayan Bakan Nebati, "Karşılıklı yatırımları ve ticari ilişkilerimizdeki potansiyeli faaliyete sokmak adına kararlılıkla çalışmaların sürdürülmesi gerektiğine vurgu yaptık" dedi.

Küresel çapta meydana gelen krizler değerlendirildi

Bakanlık tarafından sağlanan bilgilendirmelere göre, görüşmede emtia ve enerji fiyatlarında yaşanan artış, gıda güvenliği ve enerji arz güvenliği gibi global ekonominin göğüs gerdiği krizlere ilişkin fikir alışverişi yapıldı.

Gıda güvenliği hususunun özellikle ele alındığı görüşmede, Türkiye'nin attığı adımları ve bu durumda gösterdiği çabaları takdir edildi.

Terörizm konusunda beraberlik vurgusu

Terörizm finansmanına ve terörizmde beraberlik vurgusu yapılan görüşmede, iki ortak ülke arasında son zamanlarda artış gösteren üst düzey görüşmelerin ilişkilere farklı bir ivme kattığını ve karşılıklı öngörü içerisinde kazanılan bu ivmeye sahip çıkılmasının gerektiği ifade edildi.

Yorumlar (0)