Bakan Kurum: Sosyal konut projesinin detayları bu tarihte açıklanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, önceki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği konut projesiyle ilgili detayların ne zaman açıklanacağını Twitter'dan duyurdu. Projeyle ilgili bazı detaylara yer veren Bakan Kurum, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olacak." dedi.

GÜNDEM 21.08.2022, 13:19 21.08.2022, 17:44 Hakan Öksüz
Bakan Kurum: Sosyal konut projesinin detayları bu tarihte açıklanacak!

Cumhuriyet tarihindeki en büyük sosyal konut projesini başlatacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, detayların eylül ayında açıklanacağını bildirmişti. Erdoğan'ın bu açıklaması, konut sahibi olmak isteyen vatandaşları heyecanlandırmıştı. Söz konusu konut projesine ilişkin detaylar merak edilmişti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un konuyla ilgili yapacağı açıklamalar takip ediliyordu.

Detaylar 13 Eylül'de açıklanacak

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Murat Kurum, sosyal konut projesiyle ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü ettiği projeye ilişkin detayların 13 Eylül'de açıklanacağını duyuran Bakan Kurum, Erdoğan tarafından "Cumhuriyet tarihinin en büyüğü" olduğu söylenen sosyal konut projesini lâyıkıyla gerçekleştirmek için çalıştıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak

Bakan Kurum, söz konusu projenin detaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını kaydetti. Kurum'un paylaşımında, konut projesine dair bilgilerin yer aldığı bir görsel de yer aldı. Türkiye'nin bütün illerini kapsayan projede konut arsalarının yanı sıra sanayi sitelerinin de yer alacağı kaydedildi.

Yerel mimariye uygun şekilde dizayn edilecek

Söz konusu projede inşa edilecek yapıların iklim dostu malzemelerden oluşturulacağı ve yatay mimariye uygun olacağı belirtildi. Konutların yenilenebilir enerji sistemleriyle donatılacağı, sıfır atık uyumlu olacağı ve yerel mimariye uygun şekilde dizayn edileceği aktarıldı. Proje kapsamında emeklilere, gençlere ve şehit ile gazi yakınlarına da kontenjan ayrılacağı aktarıldı.

Yorumlar (0)