Erdoğan'dan konut ve kira fiyatları müjdesi: Eylül'ü bekleyin!

İstanbul Esenler'de düzenlenen Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kira ve konut fiyatlarındaki dengesiz artışla ilgili çalışmamız var. Eylül ayında açıklayacağız." dedi.

EKONOMİ 19.08.2022, 20:39 20.08.2022, 17:34 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan konut ve kira fiyatları müjdesi: Eylül'ü bekleyin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler'deki Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Dönüşümü" töreninde halka hitap etti. 15 Temmuz Mahallesi'nde yaşayan ve deprem riskine karşı evlerini yeniletemeyen vatandaşların yardımına yetiştiklerini kaydeden Erdoğan, güçlendirilen 2 bin 108 konutun, sahiplerine teslim edildiğini belirtti.

"Eylül ayında duyuracağız"

Törene katılan kişi sayısının 70 bin civarında olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira ve konut fiyatları ile ilgili bir müjde de verdi. Eylül ayında yeni bir duyuru yapacaklarını kaydeden Erdoğan, "Kira ve konut fiyatlarındaki artışın dengesiz olduğunun farkındayız. Bunun önüne geçmek için yaptığımız planı önümüzdeki ay açıklayacağız. Bu plan, depreme hazırlık çalışmalarını da içeriyor." dedi.

"Rahmetli Ecevit yapamadı, biz yaptık"

17 Ağustos 1999'da gerçekleşen ve yaklaşık 18 bin kişinin yaşamını yitirdiği Büyük Marmara Depremi'ni hatırlatan Erdoğan, "Aradan 23 yıl geçse de bu felaketin acısı hale daha tazeliğini koruyor. Depremin gerçekleştiği dönemde iktidarda rahmetli Bülent Ecevit vardı. O felaketin ardından iktidar da tükendi, bir şey yapamadılar. Bizim iktidarımızda yıkılan evler yeniden yapıldı. Bingöl, Van, Simav, Kocarli ve Kütahya'da meydana gelen depremlerin ardından da aynı şey oldu. Sözümüzü tuttuk, yıkılan yerleri ayağa kaldırdık." ifadelerini kullandı.

"Belediyeler CHP'nin elinde diye oturup yangınları seyredemeyiz"

Şimdiye kadar 3 milyon konutu deprem riskine karşı dönüştürdüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal afetlerin neden olduğu yıkımlara karşı her türlü önlemi aldıklarını söyledi. Muğla ve Antalya'da yaşanan yangınlarda CHP'nin hiçbir şey yapmadığını aktara Erdoğan, "Bu yangınlarda onlar seyretti, biz müdahale ettik. İzmir Büyükşehir Belediyesi de CHP'nin elinde. Orayı ağa kaldıran da yine AK Parti iktidarı. Belediyeler CHP'nin elinde diye oturup ortalığın yanmasını seyredemeyiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)