Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Deprem riski bulunan bölgelerdeki binaların tümünün kentsel dönüşüm geçireceğini kaydeden Bakan Kurum, bunun için 120 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi.

GÜNDEM 09.04.2022, 21:51 10.04.2022, 14:52 Hakan Öksüz
Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinin Yıldıztabya Mahallesi'nde bir iftar programına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşanan 5,2 büyüklüğündeki depremle ilgili bilgi vererek başlayan Kurum, can kaybı veya ciddi bir hasar olmadığını söyledi. Ülkenin deprem riskinin yüksek olduğu birçok bölgenin bulunduğunu kaydeden Kurum, bu bölgelerde kentsel dönüşüm geçirmemiş bina kalmayacağının sözünü verdi.

3 milyon konut dönüştürüldü!

2012 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin başlatıldığını hatırlatan Kurum, afetlere karşı binaları korunmalı hale getirmek istediklerini vurguladı. Depremlerde yaşanan acıların tekrarlanmaması için risk taşıyan binaların güçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Bakan Kurum, şimdiye kadar yaklaşık 3 milyon konutun dönüştürüldüğünü ifade etti.

Yaklaşık 120 milyar lira yatırım yapıldı!

Bakan Kurum, yenilenen binalar sayesinde 12 milyon vatandaşın güvenliğinin sağlandığını söyledi. Kentsel dönüşüm için ülkenin birçok bölgesinde çalışmalar yürüttüklerini aktaran Bakan Kurum, projeler için yaklaşık 120 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm kapsamında 140 bin konutun inşasının devam ettiğini belirten Bakan Kurum, 2023 yılı gelmeden 6 bin 500 konutu, sahiplerine teslim etmek istediklerini kaydetti.
 

Yorumlar (0)