Bakan Gül'den Konya'daki saldırıya dair açıklama

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Konya'daki silahlı saldırıya ilişkin, "İlk bulgulara göre bu olayın etnik bir temele dayanmadığı hususunda tespitler var." dedi.

GÜNDEM 31.07.2021, 20:31 01.08.2021, 11:43
Bakan Gül'den Konya'daki saldırıya dair açıklama

Konya'ya bağlı Meram ilçesinde dün düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi.

Barış, İpek, Metin, Serap, Serpil, Sibel ve Yaşar Dedeoğulları'nın naaşı, merkez Karatay ilçesinden Saraçoğlu Mezarlığı'na götürülerek dualarla defnedildi.

"13 kişi gözaltına alındı"

Cenaze töreninin ardından taziye evini ziyaret eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, şu ifadeleri kullandı:

"Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Olay anından itibaren çalışma başlatıldı. Tüm deliller kapsamında bir failin yakalanmasına yönelik talimat verildi. Şahsın yakalanmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar 13 kişi gözaltına alındı. Millet olarak bu olayın tüm açıklığıyla ortaya çıkmasını bekliyoruz. Ailenin acısı bizim acımızdır, cenazeler bizim cenazemizdir. Olaya ilişkin her aşama milletimizle paylaşılacaktır.

"Birliğimizi bozamayacaklar"

Birliğimizi bozamayacaklar, kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağız. Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik hiçbir dezenformasyona kapılmamak gerekiyor. Yalan bilgi yayanlara yönelik soruşturma başlatıldı. Bu konuyla ilgili de açıklamada bulunulacak."

Yorumlar (0)