Bakan Akar, Suriye sınırında

Bakan Akar ve TSK komuta kademesi, hudut birliklerinde inceleme yaptı. Akar, İsrail'in Gazze'yi hedef alan saldırılarına ilişkin olarak, "Bu bir insanlık suçudur. Bunlar, barışı, huzuru tahrip etmek demektir." dedi.

GÜNDEM 12.05.2021, 23:14 13.05.2021, 17:59
Bakan Akar, Suriye sınırında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile Suriye hudut hattındaki birliklerde denetleme ve inceleme gerçekleştiriyor.

"İdlib'te güvenliği ve huzuru sağlamayı sürdüreceğiz"

Hudut hattı ve ötesinde görev alan birliklerin komutanları ile toplantı gerçekleştiren Akar, “İdlib’de güvenliği ve huzuru bozan, bozmaya yeltenen, bozma amacında olan tüm unsurların aklını başına alması gerekiyor. Güvenliği ve huzuru sağlamakta kararlıyız." dedi.

Bakan Akar, Suriye’nin kuzeyinde 2016 yılından bu yana yoğun faaliyetlerin devam ettiğini hatırlattı.

"Komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız"

Bugüne dek Türk askerinin kendisine verilen görevleri layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Akar, “Tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygılıyız. Sınırlarımız ve vatandaşlarımızın güvenliği için çaba sarf ediyor, buna yönelik tehditleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Suriyeli kardeşlerimizin insani gereksinimlerinin karşılanması için diğer bakanlıklarla ve kurum personelleriyle elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. 

İsrail'i eleştirdi

Konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinen Akar, “Bu bir insanlık suçudur. Bunlar, barışı ve huzuru tahrip etmek demektir. İnsanlık tarihine geçen bir ayıptır. İsrail'in bu saldırgan tavrından derhal vazgeçmesi gerekiyor." dedi. Akar, İsrail'in saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa temennilerini de iletti.

Bayramlarını kutladı

TSK personelinin Ramazan Bayramı’nı da kutlayan Akar, “TSK, binlerce yıllık şanlı geçmişimizden süzülüp gelen milli, mesleki ve manevi değerleriyle, bilimin ve aklın ışığında, anayasa kapsamında, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda, sıralı komutan ve amirlerin emir ve komutasında, vatandaşların emrinde, görevinin başındadır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.” dedi.





























Yorumlar (0)