Bakan Akar duyurdu: “TSK 140 kilometre derine indi”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mehmetçiğin “Hudut namustur” düşüncesi ile ilerlediğine dikkat çekerek, "27 Eylül günü Irak'ın kuzeyinde bulunan Asos'ta 16 terörist mağarasını, sözde komuta bölgesi ve sığınağı vuruldu." dedi.

GÜNDEM 29.09.2022, 15:48 29.09.2022, 15:49
Bakan Akar duyurdu: “TSK 140 kilometre derine indi”

Şırnak’ta “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programında açıklamalar yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, burada Mehmetçiklerin operasyonlarına değindi.

“PKK, Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir”

Hiçbir şekilde boşluk bırakmadıklarını ve teröristlerin peşinde olduklarını dile getiren Akar, “Kıbrıs'ta yaşayan kardeşlerimiz öncelikli olmak üzere, müttefik, kardeş ve dostlarımızın haklı düşüncelerinde yanlarında olmayı sürdürüyoruz. Teröristlerin kökü kuruyana kadar bizlere rehavet yok. Asil halkımızı bu terör illetinin elinden alacağız. Terörü bitirme konusunda kararımız nettir. PKK söylediği gibi Kürt kardeşlerimizin bir temsilcisi olmamıştır. DEAŞ de aynı şekilde Müslümanların temsilcisi olarak görülmemelidir. PYD/YPG ismi ne şekilde geçerse geçsin Kürt kardeşlerimiz için bu yapılanmalar temsilci olmayacaktır.” dedi.

TSK’dan 140 kilometre derinde operasyon

Teröristlerin peşinde olduklarını aktaran Akar, “Biz Suriye ve Irak başta olmak üzere bütün komşularımızın toprak bütünlüğüne ve egemenlik haklarına saygılı davranıyoruz. Bizim hedefimiz teröristlerdir. Asla durmayacağız, teröristler neredeyse bizde hedefi oraya çevireceğiz. TSK 140 kilometre derinlikte bulunan Asos'ta 16 mağarayı imha etti.” şeklinde konuştu.

Yunanistan’a seslendi: “Barışçıl bir yol izlemeli”

Yunanistan’ın kötü komşu niteliğinde olduğunu ifade eden Akar, “Ne yazık ki işleri bulandırmak adına bazı davranışlar sergiliyor. Aklıselim olan Yunanlar içerisinde amiraller ve akademisyenler gerçekleşen duruma şahit oldu. Yunanistan'ın son tavırlarından hızlı bir şekilde vazgeçmesini, barışçıl yöntemlerle ve yollarla problemin çözülmesine yönelmesi gerekmektedir. İster onlar gelsin, isterlerse biz Yunanistan'a ziyaret düzenleyelim. Ama bu sıkıntıları çözüme kavuşturalım. Türkiye hiç kimse adına tehdit olmamıştır.” dedi.

Yorumlar (0)