BAE: Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, küstahça bir "Türkiye" açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 10.11.2020, 07:56 10.11.2020, 11:32
BAE: Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz

BAE'nin (Birleşik Arap Emirlikleri) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Ankara'nın bölgesel politikalarını eleştirerek, "istikrarsızlaştırıcı" hamleler yaptığını iddia ederek, Türkiye ile hiçbir şekilde karşı karşıya kalmak istemediklerini bildirdi.

Abu Dabi merkezli yayın yapan The National gazetesinde yer alan haberde, BAE Politika Merkezince video konferans marifetiyle gerçekleştirilen Abu Dabi Stratejik Münazarası'nda açıklamalarda bulunan Enver Gargaş, bölgesel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ve İran'ın "bölge" başta olmak üzere dış politikalarının "istikrarsızlaştırıcı" olduğunu iddia eden Enver Gargaş, Türkiye ile İran'ın bölgedeki müdahalelerine son vermesinin bölgedeki çatışmalar açısından barışçıl çözümü kolaylaştıracağını savundu.

Enver Gargaş, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye ve İran'ın bölge ağırlıklı dış politikasına hiçbir surette katılmadığını fakat Türkiye ve İran'la da karşı karşıya gelmek istemediklerini vurguladı.

Bölgeyi kim istikrarsızlaştırıyor?

Birleşik Arap Emirlikleri yönetimi, son yıllarda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump'ın verdiği destekten yüz bularak bölgesel dengeleri umursamadan kargaşa, kaos ve istikrarsızlaştırıcı dış politika izliyor ve İslam coğrafyasında döktüğü kan ve yarattığı kaosla büyük tepki topluyor.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 59. Başkanlık Seçimleri kazanarak ABD'nin 46. Başkanı olan Joe Biden, Donald Trump yönetiminin aksine Birleşik Arap Emirlikleri ile Suudi Arabistan'a karşı mesafeli duracaklarını, bu iki ülke ile karşı karşıya oldukları ülkeler arasında daha dengeli politika izleyeceğini ifade eden açıklamalar yapmıştı.

Yorumlar (0)