BAE'den Türkiye'ye kritik ziyaret: Önemli yatırım kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ı resmi tören ile karşıladı. Ankara’da gerçekleştirilecek olan görüşmelerde Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yatırımları kapsayan çeşitli anlaşmalar imzalanacak.

GÜNDEM 24.11.2021, 16:24 24.11.2021, 19:05
BAE'den Türkiye'ye kritik ziyaret: Önemli yatırım kararı

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zated Al Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından törenle karşılandı. 

İkili ilişkiler gözden geçirilecek

Heyetler arası yapılan görüşmelere başkanlık edecek iki liderin söz konusu buluşmasında en önemli gündem maddesinin ekonomik ilişkiler olacağı belirtiliyor.  Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin kapsamlı bir şekilde gözden geçirileceği, işbirliğinin geliştirilmesi adına atılabilecek adımların değerlendirileceği öğrenildi.

Ağustos ayında Erdoğan, ilk başta BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed El Nahyan’la yüz yüze görüşmüş, ardından Veliaht Prens Nahyan’la telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından Erdoğan, “Çok ciddi yatırım planları var. Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye’de ciddi yatırımlara girişecek” sözlerini kullanmıştı.

Bölgesel ve uluslararsı konular ele alınacak

Görüşmelerde ikili ilişkilerin haricinde ayrıca, güncel uluslararası ve bölgesel meseleler ile ilgili fikir alışverişinde bulunulacağı aktarıldı.

İki lider arasında yapılacak olan son derece kritik görüşmelerden sonra ortak basın toplantısı yapılması da öngörülüyor. Birleşik Arap Emirlikleri Endüstri ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan el Cabir, söz konusu ziyaretin temel hedefinin; iş ortaklığını ve ticareti artırarak başarılı ve sürdürülebilir yatırımlar aracılığıyla ekonomik değerler oluşturmak olduğunu belirtmişti.

Sultan el Cabir, Türkiye ile turizm, finans, altyapı, endüstri, nakliye, enerji, lojistik, tarım ve sağlık konularının haricinde gıda ve su güvenliği, enerji ve iklim değişikliği konularında da iş birliğini ilerletmek arzusunda olduklarını kaydederek, daha çok iş birliği ve yatırım için yeni hedefler belirlemeye hazır olduklarını dile getirmişti.

Yorumlar (0)