Babacan'ın "anayasa maddesi" teklifine İYİ Parti'den yorum

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, düzenlediği basın toplantısında gündemin sıcak başlıklarına ilişkin konuştu. Ortalama memur ve emekli maaşları, asgari ücret karşısında eridiğini kaydeden Zorlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine de değindi. Sözcü Zorlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "anayasa maddesi değişikliği" ile ilgili önerisine ilişkin parti olarak nasıl bir görüşe sahip olduklarını da aktardı.

GÜNDEM 03.01.2023, 16:42 Hakan Öksüz
Babacan'ın "anayasa maddesi" teklifine İYİ Parti'den yorum

Parti genel merkezinde düzenleyen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik verilere değinen Zorlu, "Yoksullaşma, ülke genelinde yayıldı. AK Parti iktidarı, bunu ortadan kaldırmak yerine yoksulluğu yönetmeyi tercih ediyor. Yapılan sosyal yardımları, sanki vatandaşa lütufta bulunuyormuş gibi sunuyorlar. Ortalama memur ve emekli maaşları, asgari ücret karşısında eridi. Bu eriyişin devam etmemesi için emeklilere en az yüzde 55'lik zam yapılmalı." ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş suikastı: "Konunun takipçisiyiz"

Başkent Ankara'da uğradığı silahlı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş hakkında da konuşan Zorlu, "Sayın Genel Başkanımız, acılı aileyle görüştü. Parti olarak konunun takipçisiyiz. Bu, basit bir saldırı değil. Türkiye'nin başkentinde genç bir akademisyene suikast düzenlendi. Bu suikastın sorumluları acilen ortaya çıkarılmalıdır. Bu konu, siyasete alet edilemez." dedi.

Ali Babacan'ın anayasa ile ilgili görüşü

Anayasa'nın 66. maddesinde geçen "Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür" ifadesine ilişkin yorumda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, "tekrar değerlendirilsin" şeklindeki görüşü de İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'ya soruldu. 

DEVA Partisi ile altılı masada bulunduklarını ancak Anayasa ile ilgili kendi duruşlarının olduğunu kaydeden Zorlu, "Altılı masada bulunmamız, parlamenter sistemi yeniden tesis etmek ve liyakatı esas alan bir yönetim anlayışını oturtmak gibi ortak hedefler üzerinedir. Bizi ilgilendiren, altılı masa tarafından seçilecek cumhurbaşkanı adayının uygulayacağı hükümet programının içeriğidir. Parti olarak Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile cumhuriyet değerleri gibi konulardaki görüşümüz net. Bu duruşta herhangi bir değişiklik yok." dedi.

Yorumlar (0)