Litvanya’dan Ukrayna’ya destek vurgusu

Kiev yönetimine verilen desteğin devam edeceğini aktaran Litvanya Savunma Bakanı, gönderilen silahların savaşın gidişatı etkilediğini ifade etti.

DÜNYA 03.01.2023, 17:10 05.01.2023, 09:24
Litvanya’dan Ukrayna’ya destek vurgusu

Ukrayna’ya yapılan destek ile ilgili açıklamalar yapan Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, kararlılık vurgusu yaptı.

"Savaşın gidişatında büyük rol oynuyor"

Kiev idaresine yapılan silah yardımı sağlama kararı Batılı ülkeler tarafından ardı ardına alınıyor. Anusauskas, sağlanacak silah desteklerinin savaşın seyrini değiştireceğini ifade etti.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Litvanya Savunma, Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen savaş için "bizim savaşımız" ifadesinde bulunurken Anusauskas şu şekilde konuştu: "Litvanya ve diğer ülkelerin göndermiş olduğu askeri destekler, teçhizatlar ve silahlar, savaşın gidişatında büyük bir rol oynuyor.”

"Ukrayna'yı zaferi elde edene kadar destekleyeceğiz"

Edinilen bilgilere göre, Ukrayna’ya daha çok destek gönderilmesi gerektiğini dile getiren Anusauskas, "Yardımlar adına altı ana yön var. Askerlerin rehabilitasyonu, siber güvenlik, savunma reformları, askeri eğitim, silah transferi ve onarımı ile finansman. Ukrayna'yı her zaman destekledik. Zaferi elde edene kadar destekleyeceğiz" dedi.

Yorumlar (0)