Atilla Peker adli kontrolle serbest

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, gazeteci Kutlu Adalı'nın KKTC'de öldürülmesi ile ilgili iddialara yönelik başlatılan soruşturma çerçevesinde, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, ifade vermek için adliyeye geldi. Peker ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÜNDEM 02.06.2021, 18:00 03.06.2021, 16:22
Atilla Peker adli kontrolle serbest

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, gazeteci Kutlu Adalı'nın KKTC'de öldürülmesi ile ilgili iddialara yönelik başlatılan soruşturma çerçevesinde, 'şüpheli' sıfatıyla ifadesi alınan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, adli kontrol tedbiri uygulanması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Atilla Peker, adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

Soruşturma

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in gazeteci Kutlu Adalı'nın KKTC'de öldürülmesine dair iddiaları ile ilgili soruşturma başlatıldığını bildirmişti.

Başsavcılık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

"Atilla Peker adlı kişinin Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği 'Gazeteci Kutlu Adalı'nın KKTC'de öldürülmesi' olayına dair çeşitli iddialar içeren dilekçesinin teslim alınması ve gerçekleştirilen ilk değerlendirme neticesinde iddiaya konu suçlar ile ilgili Türk adli makamlarının kovuşturma ve soruşturma yapmasının Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca olanaklar dahilinde olduğu kanaatine varılması üzerine, dilekçe içeriğinde ifade edilen suç iddiaları ile ilgili ivedilikle soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma çerçevesinde cinayet olayının gerçekleştiği KKTC'nin, adli makamlarından gerek duyulan belge ve bilgilerin temin edilmesi maksadıyla gereken yazışmaların gerçekleştirilmesi ve yine Türkiye dahilinde bulunan muhtemel delillerin toplanması ile dilekçe sahibinin ayrıntılı beyanının alınması için çalışma başlatılmıştır."

Yorumlar (0)