İzmit Körfezi’ne kan kusturan firma bulundu

Kocaeli Başiskel’de bir fabrikanın suyu, yağmur suyu hattına karıştırıldı ve kimyasal atık suya bırakıldı. Kilez Deresi’ni kırmızıya boyaya atıklar, İzmit Körfezi’ne kadar indi. Suyu kirleten fabrikaya ceza yazıldı. 

SAĞLIK 02.06.2021, 17:59
İzmit Körfezi’ne kan kusturan firma bulundu

Kocaeli Başiskele sanayi sitesinde bulunan bir fabrikada atık yönetimi yapılırken çıkan kimyasal atıklardan oluşan su, sanayi sitesinin yağmur suyu tahliye şebekesine karışarak Kilez Deresi’ne indi. Dereyi kısa sürede kırmızıya boyayan kimyasal atıklar, dereden İzmit Körfezi’ne aktı. 

Dereyi ve körfezi kırmızı renkte görev vatandaşlar, belediye ekiplerine haber verdi. Bölgelere gelen ekipler, sulardan numune aldı ve inceledi. İnceleme sonucunda suyu kırmızıya boyayan maddelerin kimyasal atıklardan oluştuğunu belirtti. 



Bariyer kuruldu

Kimyasal atığın daha geniş alana yayılmasını önlemek isteyen belediye çevre koruma ekipleri, bariyer sistemi kurdu. Ardından suyun temizlenme ve kimyasal maddenin tahliyesi için çalışmalar başlatıldı. Bu sırada, kimyasal atığını suya boşaltan firmanın, Başyiğit Caddesi’nde bulunduğu belirlendi ve ekipler yönlendirildi. Firmaya, yüklü miktarda ceza yazılacağı öngörülüyor. 

Yorumlar (0)