Artvin’deki yangın felaketi havadan görüntülendi

Dün Artvin’de meydana gelen yangın felaketi havadan görüntülendi.

GÜNDEM 18.03.2021, 10:41 18.03.2021, 17:02
Artvin’deki yangın felaketi havadan görüntülendi

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde meydana gelen yangının ardından küle dönen evlerin havadan çekilen görüntüleri felaketin boyutlarını gözler önüne serdi.

60 hane küle döndü

Dereiçi köyünde geçtiğimiz gün henüz tespit edilemeyen bir sebeple çıkan yangında 35 bina ve 60 hane kül oldu. Yangının ardından havadan kaydedilen görüntülerde facianın büyüklüğü ise izleyenleri korkuttu.

Artvin Valisi açıklama yaptı

Dereiçi köyünde çıkan yangına ilişkin açıklamada bulunan Artvin Valisi Yılmaz Doruk, yangın sebebiyle 35 bina ile 60 civarında hanenin zarar gördüğünü dile getirdi.

Yangının çıktığı Dereiçi köyüne gelerek incelemelerde bulunan Vali Yılmaz Doruk, köy sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulunarak yaptığı açıklamada can kaybının olmamasının tek teselli olduğunu belirtti.

Köyde 400 vatandaşın ikamet ettiğini dile getiren Vali Doruk, “Büyük bir yangına şahit olduk. Yangında nedeniyle 35 bina ile 60 civarında ise hane büyük zarar gördü. Çalışmalar halen devam ediyor. 30’a yakında hayvan telef olmuş durumda. Yangın önemli ölçüde kontrol altına alındı. Fakat burası çok fazla rüzgar alan bir bölge. O nedenle yangının boyutu daha fazla oldu” dedi.

Vali Doruk, yaptığı açıklamada ayrıca çıkan yangının neyden kaynaklandığının henüz tespit edilemediği bilgisini paylaştı.

Yorumlar (0)