Arama çalışmaları tekrar başladı

Sakarya'da büyük patlama yaşanan havai fişek fabrikasındaki kayıp işçileri arama çalışmaları yeniden başladı.

GÜNDEM 05.07.2020, 09:07
Arama çalışmaları tekrar başladı

Sakarya ilinin Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında yaşanan büyük patlamanın ardından bölgede kayıp insanlar için yürütülen arama kurtarma çalışmaları sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başladı.

Hendek ilçesinin Yukarıçalıca mevkisindeki büyük havai fişek fabrikasında meydana gelen ve 50 kilometre yarı çapında bulunan şehrin tüm noktalarından duyulan ve bir bölümünde ise sarsıntı şeklinde hissedilen patlamanın ikinci gününde, AFAD (Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri çalışmalarına kaldıkları yerden devam ediyor.

AFAD (Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), jandarma ve itfaiye personelinden oluşan ekip, fabrika alanı ile fabrika alanının çevresinde arazi taraması gerçekleştirirken, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri olası yaralılara müdahale için bekliyor.

Diğer taraftan patlamanın meydana geldiği alanda oluşan enkazı kaldırma ve yığılmış bütün hâlindeki enkaz parçalarını kırma çalışmalarına devam ediliyor.

Sakarya ilinin Hendek ilçesindeki Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu dev havai fişek fabrikası üretim tesisleri ve depolarında önceki gün saat 11.15'te şiddetli bir patlama meydana gelmiş, yaklaşık 50 kilometre yarı çapında bulunan tüm yerleşim birimlerinden patlama duyulmuş, bazı yerlerde ise sarsıntı şeklinde hissedilen patlamada şimdiye kadar 4 kişi yaşamını yitirmiş, 114 kişi ise yaralanmıştı. Patlama sonrası 3 kişinin ise kayıp olduğu ve haber alınamadığı belirtilmişti.

Yaşamını yitirenlerden Havva Çelik ve Sebahattin Tepeçınar'ın cenazeleri de dün toprağa verilmişti.

Yorumlar (0)